Dnes je 25. 09. 2024
svátek má Zlata

ADRA zasedala v Libertinu

Archiv

Na přelomu roku 2003 a 2004 se podařilo v rámci veřejné sbírky za účasti spolupráce mnoha podnikatelských subjektů a MěÚ Česká Lípa vybrat ve sbírce "Desetník pro štěstí v neštěstí" necelých 9 tisíc Kč, což je přepočteno na desetníky úctyhodný výkon.


V tradiční Velikonoční veřejné sbírce, do které jsou zapojena prakticky všechny města v ČR, bylo za účinné spolupráce občanů města Česká Lípa vybráno 37 tisíc Kč.


Z řady spolupracovníků zazněla informace o zapojení do projektu Bangbaby, který je zaměřen na adopci na dálku a podporuje školní docházku dětí v Bangladéši, která patří mezi nejchudší země světa.


Vítězslav Vurst informoval přítomné o probíhajících projektech v Afghanistánu, na Ukrajině a zejména o činnosti v ruském Beslanu. ADRA ČR ve spolupráci s ADRA Rusko a místními úřady realizovala v Beslanu speciální psychosociální projekt, který byl zaměřen na psychosociální výcvik učitelů všech sedmi beslanských škol a školek, lékařů, dobrovolníků a pracovníků plánovaného Centra psychosociální pomoci v Beslanu. Školení zajišťovaly renomované psycholožky PhDr. Bohumila Baštecká a PhDr. Blanka Čepická společně s pracovníkem ADRA ČR Vítězslavem Vurstem.


Psychosociální výcvik byl druhou etapou projektu, v jehož první etapě vydala ADRA ČR ve spolupráci s Magistrátem hlavního města Prahy v ruském jazyce příručky psychosociální pomoci. Na podporu Centra psychosociální pomoci v Beslanu, jehož vznik podporují také místní úřady, vyhlašuje ADRA ČR veřejnou sbírku. Přispět můžete na transparentní účet: 505 050 505/2400 u eBanky.


V roce 2004 byla zahájena činnost ADRA Dobrovolnické Centrum Česká Lípa, které je zaměřeno na rozvoj dobrovolnictví ve městech a obcích Libereckého kraje. Jednou ze součástí aktivit Dobrovolnického Centra Česká Lípa je také práce mezi seniory a mezi mladými lidmi. Ve stadiu příprav je spolupráce s Probační a mediační službou ČR.


Informační kancelář ADRA Dobrovolnické Centrum Česká Lípa (sídlí na adrese Okružní 2338 - budova bývalého Projektového Ústavu; 470 01 Česká Lípa), má „otevřeny dveře“ námětům, které mohou zlepšit kvalitu života občanům Českolipska.