Dnes je 01. 10. 2024
svátek má Igor

Atleti České Lípy zahajují atletickou ligu družstev

Archiv

O víkendu je na programu úvodní kolo. Mezi muži jsou favorizované celky Kladna a Jeseniova Praha, o umístění na dalších místech (K. Vary, Beroun, Litvínov, Lovosice, Most) bude velký boj.
Muži pod vedením Jaroslava Hochmuta budou hlavně spoléhat na vlastní odchovance a zdárně by měli sekundovat atleti z okolních oddílů, kteří ukázali výbornou formu na květnových závodech. Jaroslav Hochmut si v překážkových bězích vyrovnal osobní maximum a měl by spolu s Markem Jakobi kralovat této disciplíně. Navíc oba nastoupí ke skoku o tyči , kde by měli pravidelně sbírat body. Ve skoku vysokém budeme spoléhat na vynikajícího skokana Jana Janků a společně s Jakubem Jandou by měli svádět souboje o příčky nejvyšší. Ve sprinterských disciplínách budeme věřit mladému jádru v čele s Michalem Šenfeldem, pomoci by mu měli Dimitro Dejsun a Karel Hromek. Solidní výkonnost na vytrvaleckých tratích prokazuje Petr Valenta a věří se i Tomáši Tamajkovi. Slabinou českolipského družstva jsou vrhačské disciplíny, o zázrak se pokusí Bohouš Strnad. Na úvod postihla družstvo i řada zraněných (Roman Papík, Milan Németh a hlavně Libor Spurný). Cíl pro letošní rok je jednoznačný, udržení v soutěži.
Českolipské ženy pod vedením Milana Németha mají jiné starosti a nastoupí bez počátečního ostychu. Ve sprinterských disciplínách zatím jen děvčata v tvrdé konkurenci sbírají zkušenosti, ale mladá Bára Procházková by již mohla nějaký ten bodík vydolovat. Největší zisk se předpokládá ve vytrvalostních disciplínách. Zejména sestry Loubkovy mají solidní formu, dále Gábina Grulichová, Veronika Hanzlová a Jana Nováková. Ve skoku o tyči nastoupí Stáňa Kopřivová a Lucka Vaníčková pod vedením trenéra Petra Kopřivy.
V dálce, výšce a trojskoku by měly ukázat dobrou formu Natálie Válková, Kamila Ajšmanová, Lucka Konigová a  mladé atletky Iva Ježková a Lucka Kalousková. Na překážkách se představí Markéta Šourková a ve vynikající formě Iva Slaměná, která se na přeborech blýskla na 400m časem 59,97s! Silnou zbraní budou vrhačské disciplíny, kde se bude spoléhat na Evu Hummelovou, Zdenu Janouškovou, Báru Závůrkovou a zejména na Terezu Pokornou a Lucku Vaníčkovou, která patří v hodu diskem k nejlepším v České republice.
Soupeřky mají děvčata více než zdatné – Jablonec nad Nisou, Hradec Králové, Liberec, Kolín, Mladou Boleslav, Nové Město nad Metují a Pardubice. Favoritem je družstvo Kolína a Jablonce nad Nisou. Cílem českolipského družstva je umístění do čtvrtého místa.