Dnes je 16. 09. 2024
svátek má Ludmila

Atletická liga škol - v pátek se rozhodne

Archiv

V chlapeckých kategoriích dosáhl nejlepších výkonů Roman Zajíc ze ZŠ Lada. Jeho čas 18,3 s na 150 m a 538 cm ve skoku dalekém jsou kvalitní výkony.


V dálce se nedařilo velkému překvapení minulého kola Lukášovi Tesařovi, který měl dva přešlapy a „zajišťoval“ napotřetí pěti metry.


Mezi dívkami nejrychleji běžela 150 m Klára Pečenková ze ZŠ Jestřebí (čas 20,4 s) a nejdál doskočila Lenka Polakovičová ze ZŠ Jižní. Osobní rekord si zlepšila výkonem 455 cm.


Mnoho pěkných výkonů předvedli i mladší závodníci. Školy, které se snaží promluvit do pořadí mezi nejlepšími, zmobilizovaly síly, a tak se sektory zaplnily 188 závodníky. Početný doprovod povzbuzoval své favority.


A mezi povzbuzujícími nebyli jen rodiče či prarodiče, ale i spolužáci, učitelé, ředitel ze Slovanky Petr Bergman či městský zastupitel Rudolf Hofman. Vždyť se také finále už blíží. A jak je ve víceboji zvykem, a liga škol je takovým vícebojem, na závěr se nechává nejdelší běh. V tomto případě to bude běh na 800 m.


Favorité se již rýsují. ZŠ Sever opět zvýšila náskok, tentokrát ale jen o 10 bodů před ZŠ Lada. Na třetí místo má „zaděláno“ ZŠ Slovanka, zabrala i ZŠ Jižní.


Poslední kolo proběhne v pátek 30. dubna. Start běhu na 800 m je naplánován na 16.00 hodin.


Pořadí nejlepších škol:


1. ZŠ Sever 253 body


2. ZŠ Lada 173


3. ZŠ A.Sovy 134


4. ZŠ Jižní 86


5. ZŠ Dr. M. Tyrše 68


Kompletní výsledky ze třetího kola, bodové zisky všech závodníků a škol jsou na http://www.volny.cz/m.start/