Dnes je 25. 09. 2024
svátek má Zlata

Bezhotovostní platby na českolipském městském úřadě

Archiv

Hlavní pokladna slouží k univerzálním platbám, ostatní pracoviště jsou specializovaná na některé druhy plateb. Na všech pracovištích lze platit prakticky všemi dostupnými platebními kartami, tedy elektronickými či embosovanými platebními kartami typu VISA, Eurocard/Mastercard, JCB, American Express či Dinners Club. Každé z pracovišť vybavené elektronickým terminálem má navíc k dispozici mechanický imprinter, tedy záložní platební terminál (tzv.žehlička), který je k dispozici v případě, že není možné použít elektronický platební terminál (poruchy, výpadky proudu atd.).


Městská policie má k dispozici větší počet právě těchto tzv. žehliček než jiná pracoviště, využívají je strážníci v terénu. Město již v současnosti nabízí prakticky veškeré možnosti platebního styku (hotovostní – pokladny, bezhotovostní - možnost plateb z účtu, složenkou nebo u některých druhů plateb i inkaso nebo také možnost využití platebních karet).


„Naším cílem bylo vyjít občanům co nejvíce vstříc a umožnit jim veškeré druhy plateb,“ uvedla starostka města Česká Lípa Hana Moudrá.


„Jsme rádi, že bezhotovostní platební styk lze již využít pro všechny platby směřované na náš úřad. Co se týče vylepšování, do budoucna se spíše předpokládá zdokonalení platebního styku právě platebními kartami,“ dodala starostka.