Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Čarodějnice, Majáles, Vítání jara ... to vše nachystal Libertin na tento týden

Archiv

Na místě budou mít všichni přítomní možnost vybrat si z nabídky aktivit - stavění slavnostního ohně, výroba čarodějnice, která nakonec skončí na hranici, výroba keramických čarodějnic a výtvarný koutek. Ve sklepení bude otevřena čarodějnická alchymistická dílna s celou řadou zábavných i naučných pokusů. Po zapálení čarodějnice bude hrát živá muzika a po celé odpoledne budou mít návštěvníci hradu možnost zakoupit si občerstvení a opéct si buřtíka. Čarodějnické masky velmi vítány!
Akce je finančně podporována městem Česká Lípa, spoluorganizátorem je KD CRYSTAL a studenti 2.A českolipského gymnázia, kteří otevřou pod vedením Milana Bárty alchymistickou dílnu.


Ve čtvrtek 1. května 2008 se na vodním hradě Lipý uskuteční 3. ročník českolipského MAJÁLES. Od 10:00 do 22:00 bude v prostorách hradu probíhat celá řada vystoupení - na organizaci se jako každý rok podílí studenti a učitelé českolipské ZUŠ. Těšit se můžeme na BIG BAND, BIG BAND Z. HŮLY, JAZZ FARMU a B.B.BAND. ÚTRAPY POVINNÉ LITERATURY zahraje divadelní klub mladých při OA Č. LÍPA, japonskou pohádku v literatuře předvede dramatický obor ZUŠ. V odpoledních hodinách vystoupí kapela CÍNOVCI a THE ROADS. Od 17t do 18 hodin bude zdarma otevřena hradní expozice. Po celý den bude na hradě probíhat prodej točeného piva, alkoholických i nealkoholických nápojů, perníčků a jiných sladkostí, grilovaného masa a klobás a dalších laskomin. Přijďte na hrad oslavit svátek lásky, mládí a jara!