Dnes je 25. 09. 2024
svátek má Zlata

Celebrity podpoří dětský domov

Archiv

„O jakékoliv pomoci jsem přemýšlel už počátkem tohoto roku. Chci, aby divadlo, krom toho, že dává zábavu a radost, také pomáhalo, a to na správných místech,“ říká Jarek Hylebrant, ředitel Stálé divadelní scény. A dodává:


„Máme velkou moc v tom, že můžeme přilákat hodně lidí a tím nastřádat finanční prostředky, které by  dětský domov jen tak nedal dohromady.“


Spolupráci na projektu s názvem „Když nemám rodiče...“ už v první fázi příprav potvrdil náš významný textař, podnikatel a v současné době i předseda poroty soutěže Česko hledá SuperStar Michal Horáček. Úzce spolupracuje s hudebním skladatelem Petrem Hapkou, se kterým stvořil mnoho známých hitů. Písně otextoval například Karlu Gottovi, Heleně Vondráčkové, Haně Hegerové, Richardu Müllerovi, Lucii Bílé a mnohým dalším významným osobnostem.


„Je  pro mě velkou ctí uvést pana Horáčka v našem divadle jako hlavního hosta. Je to člověk, který stál u svobody našeho národa a má jasné názory a nekryje se za nějakou faleš, ze které by měl prospěch,“ říká Jarek Hylebrant.


Scénář večera je komponován jako zábavný večer spojující povídání s hudbou a filmovou projekcí. Společnost VrbaFilm z Mimoně natáčela dokument přímo v dětském domově Krompach a jeho finálová podoba bude premiérově uvedena právě na benefici. O hudební část večera se bude starat novoborská skupina Zhasni!, kterou na několik písní vystřídá pěvecký sbor Camella.


Zlatým hřebem programu bude speciální host Lucie Bílá, se kterou se moderátoři spojí po telefonu. Poté bude předán symbolický šek s vybranými penězi. Zkrátka a dobře: Čím více lidí přijede, tím více peněz děti dostanou. Získají sto procent z vybraného vstupného! Symbolická cena za jednu vstupenku je 100 Kč.


„Myslím si, že bychom měli odměnit i diváky, kteří přijdou podpořit ve vánočním čase opuštěné děti, proto budeme losovat luxusní pobyty na ranči Malevil. Manželům Vávrovým patří obrovský dík, že podporují naši snahu, ale oni už s podobnými akcemi mají bohaté zkušenosti,“ děkuje ředitel.


Generálním partnerem projektu je firma Hamé Babice, která naplnila ledničky v domově svými výrobky.


„K tomuto projektu nelze říct nic jiného, než že všem z produkce moc děkuji. Nesetkal jsem se s tím, že by někdo spolupráci odmítl, a podle mých informací firma Hamé Babice věnovala největší dar na benefici v hodnotě několika tisíc korun,“ dodává Jarek Hylebrant.


Za zmínku ještě stojí, že celý štáb, který večer bude realizovat, se vzdal svých honorářů, stejně jako všichni účinkující.