Dnes je 02. 10. 2024
svátek má Olívie,Oliver

Českolipský Rambo a Českolipský Superman

Archiv

Nejpočetněji byly obsazeny kategorie nejmladších a překvapivě i mužů. Mladší děti šplhaly dvakrát na tyč, mladší a starší žactvo a dospělí jednou na tyč a jednou na lano.


V kategorii dívčího potěru se stala nejrychlejším šplhounem Janička Bartáková a ve stejné kategorii chlapců Danek Rábl. Mezi nejmladšími žákyněmi opět nenašla konkurentku Ivanka Reicheltová, mezi chlapci zvítězil Kristián Červeňák (všichni z AC Česká Lípa). V kategoriích mladšího i staršího žactva nelze vzhledem k počtu závodníků hovořit o konkurenci. Vítězství si odnesli závodníci Šárka Kalvová, Patrik Stupka, Adéla Frydrychová a Hynek Bárta (všichni AC Česká Lípa) prakticky za účast.




To v kategorii žen se tvrdě bojovalo. Nakonec se z vítězství radovala zásluhou výborného výkonu na laně Tereza Musilová z AC Česká Lípa. Nejnapínavější podívanou nabídli muži. Na tyč „vyběhl“ nejrychleji Jiří Erben (3,01s) a získal náskok na své největší soupeře Libora Šabaku a Ondřeje Hetta víc než půl vteřiny. Na laně je však králem Ondřej Hetto. Ani tentokrát nezklamal. Šabakovi se na laně nedařilo a klesl až pod stupně vítězů. S napětím všichni očekávali, jak dopadne součet časů největších konkurentů. Nakonec se tím šťastnějším stal Ondřej Hetto o jedinou setinu sekundy před Jiřím Erbenem (oba AC Česká Lípa).


Druhou disciplínou byl hod medicinbalem obouruč přes hlavu. Nejmenší závodníci si s kilovým náčiním lehce poradili. V kategoriích potěru hodili nejdál Markétka Bočková z Jiskry Nový Bor a Danek Rábl z AC Česká Lípa, mezi nejmladšími se největšími siláky stali Ivana Reicheltová a Vojtěch Nehasil (oba AC Česká Lípa).



Starší kategorie měřily svou sílu na dvoukilovém náčiní. V kategoriích mladšího a staršího žactva byla vítězství předem daná, jen mezi mladšími žáky tentokrát zvítězil Vít Bárta (AC Česká Lípa). Rovněž další vítězství Terezy Musilové bylo snadnou záležitostí. Mezi muži mladí nestačili na zkušenější soupeře. Zvítězil pan Martin Patzelt z České Lípy výkonem 13,30 m. Přesto, že původně přišel jen jako doprovod své dcery, si ostudu rozhodně neudělal.


Druhým závodem zimní série bude 28.11.2009 Českolipský Tarzan v tělocvičně Gymnázia Česká Lípa. Závodníci se utkají ve vyřazovacím sprintu a na překážkové dráze. Věříme, že se závodů zúčastní více závodníků. Celkové výsledky a další zajímavosti ze závodů naleznete na www.milo.hy.cz.