Dnes je 25. 09. 2024
svátek má Zlata

Českoliská knihovna získala cenu Biblioweb

Archiv

Letos pošesté organizoval Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR (SKIP) soutěž BIBLIOWEB o nejlepší webovou prezentaci knihovny. Ve dnech 21. 2. 2005 až 13. 3. 2005 zhodnotila odborná porota ve složení Ing. Aleš Brožek ze Severočeské vědecké knihovny v Ústí nad Labem (předseda poroty), RNDr. Hana Bubeníčková z Metodického centra informatiky Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých v Brně, Ing. Václav Šubrta z Centra informačních a knihovnických služeb VŠE v Praze a Mgr. Jindřich Pilař z Národní knihovny České republiky webové stránky 33 veřejných knihoven, které se přihlásily do letošního ročníku soutěže.



Internetové stránky oceněných knihoven nejlépe vyhověly kritériím kvality obsahu, aktuálnosti, grafiky, možnosti komunikace s uživatelem a přístupnosti pro zrakově postižené.


Internetovou prezentaci pro českolipskou knihovnu navrhla a vyrobila firma HORNETS, s.r.o., která působí na trhu již deset let a specializuje se především na vývoj internetových prezentací a aplikací, webhostingové služby a registraci domén a internetový marketing (optimalizace pro vyhledávače a pay-per-click kampaně ve vyhledávačích). Mezi nejvýznamnější zakazníky společnosti HORNETS patří  tuzemské subjekty i firmy z Velké Británie a USA. Mimo jiné to jsou: Computer Press, a.s., Univerzita Karlova v Praze, ČVUT, Datron, s.r.o., Město Doksy, Dieter Strametz&Partner Praha s.r.o., zpěvačka Lenka Dusilová, kapela Druhá Tráva, britská realitní agentura Noara Property Ltd. nebo hollywoodská kaskadérská skupina Reel Kick Films.