Dnes je 24. 09. 2024
svátek má Jaromír

Cessna 172 jako nová turistická atrakce České Lípy

Archiv

Požádali jsme jednatele společnosti Jiřího Nováka o krátké shrnutí historie společnosti, výhledy do budoucna a také fotografie ze zatím uskutečněných akcí.


Společnost byla jako s.r.o. založena 1. ledna tohoto roku a záměrem bylo především rozpohybovat život aeroklubu zakoupením sportovního letadla, které bude trvale k dispozici pro komerční i nekomerční využití. dalšími cíli bylo oživit regionální turistiku a zatraktivnit českolipské letiště.


Na začátku prázdnin získala společnost Povolení k provozování leteckých prací (vyhlídkové, pozorovací, reklamní či foto lety) a Oprávnění provádět výcvik pilotů. 1. července byl zahájen provoz „vlajkového stroje“ Cessna 172 s imatrikulací OK – JTN ( část názvu společnosti a zkratky Jiří a Tomáš Novákovi).



Samotný křest, který proběhl 8. července, byl doprovázen prvními vyhlídkovými lety a specialitkou v podobě únosu nevěsty letadlem.




"K dnešku máme s Cessnou nalétáno již cca 20 letových hodin a svezeno cca 90 - doufám plně spokojených - klientů. Zájem zatím postupně vzrůstá. Máme vyškolen tým pěti základních plně kvalifikovaných a zkušených pilotů a dohody s cca 3 dalšími. Jsme schopni (a máme s tím zkušenosti z minulosti) zajistit rozsáhlé letecké klientské a firemní dny pro desítky až stovky lidí," doplňuje Jiří Novák.