Dnes je 07. 09. 2024
svátek má Regína

29/2012

SOSka, Zemanovci, Cibulkovci, Svobodní občané, Starostové – koho nám nabízejí na zastupitelská místa? Svatá čtveřice – zápletka na desetiminutový klip. Video z Kralického Sněžníku. Příští týden – Eurohry, Sen noci svatojánské a netopýři.

Další pětice stran, které se ucházejí o naši přízeň v podzimních volbách do zastupitelstva libereckého kraje.

11. Strana Práv Občanů ZEMANOVCI– zrádce Paroubek má svou Levici 21. století, další zrádce a samolibec Zeman má SPO. Přiznám se, že jsem měl Zemana docela rád kvůli jeho bonmotům, ale po přečtení jeho „bestseleru“ mé sympatie ztratil. Kandidátku Zemanovců v kraji vede agronom Miroslav Kyzyát a hned trojkou je na ní bývalý senátor za ČSSD a věčný absentér Miroslav Coufal z Nového Boru. Ze stejného města je i Martina Sejkorová na šesté pozici. V poměrně rozsáhlém programu strany je jen jedna část tučně (asi omylem). Týkala se školství, tak si ji dovolím odcitovat: Kvalitní vzdělávací soustava pro rozvoj lidských zdrojů vyžaduje novou koncepci od předškolní výchovy až po vysoké školy, celoživotní vzdělávání a rekvalifikace. Proto budeme prosazovat, aby státní dotace školám byly poskytovány nikoli na základě počtu studentů či absolventů, ale na základě uplatnění absolventů těchto škol na trhu práce. Zasadíme se o přijetí jednotných osnov pro příslušné typy škol, aby nedocházelo k dalšímu snižování úrovně výuky.

12. Strana pro otevřenou společnost - SOSka se v končícím volebním období spojila s ČSSD a jednička na její kandidátce, bezpartijní Lidie Vajnerová, byla dokonce náměstkyní hejtmana. Z našeho okolí je až na šestém místě lékař z Nového Boru - Vratislav Škoda. Mimochodem hned za ním je bývalý fotbalový reprezentant Ladislav Maier. Sedmnáctý je místostarosta Mimoně Stanislav Baloun. A to je od nás všechno, většina kandidujících je z Liberce či Turnova. Ve volebním programu má SOS osm priorit, osmá zní: Bojujeme trvale proti blbé náladě a snažíme se navracet důvěru veřejnosti v politiku.

13. Strana svobodných občanů - Svobodní tradičně kandidují, ale tradičně není moc jednoduché se o nich něco dozvědět. Na svých stránkách mají jednotlivé kandidátky. Ta liberecká má na seznamu 17 jmen. Jedničkou zřejmě je David Forbelský, správce IT systému z Liberce. Jestli jsou profily lidí seřazeny podle postavení na kandidátce, tak šestkou je devatenáctiletý student českolipské obchodní akademie Jan Šlajs z Prysku a dvanáctkou živnostník v důchodu Jan Hořice z Kuřívod. Pokud byste se v záplavě stran už neorientovali, tak předesílám, že kandidátem Svobodných na pozici prezidenta je současný prezidentův šáša Ladislav Jakl.

14. Volte Pravý Blok - stranu za snadnou a rychlou ODVOLATELNOST politiků a státních úředníků PŘÍMO OBČANY, za NÍZKÉ daně, VYROVNANÝ rozpočet, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU a NEZKORUMPOVANOU policii a justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii WWW.CIBULKA.NET, kandidující s nejlepším protikriminálním programem PŘÍMÉ demokracie a hlubokého národního, duchovního a mravního obrození VY NEVĚŘÍTE POLITIKŮM A JEJICH NOVINÁŘŮM? NO KONEČNĚ! VĚŘME SAMI SOBĚ!!! - ale i s mnoha dalšími DŮVODY, proč bychom měli jít tentokrát VŠICHNI K VOLBÁM, ale - pokud nechceme být ZNOVU obelháni, podvedeni a okradeni - NEVOLIT ŽÁDNOU PARLAMENTNÍ TUNEL - STRANU vládnoucí (post) komunistické RUSKO - ČESKÉ totalitní FÍZLOKRACIE a jejich likvidační protinárodní politiku ČÍM HŮŘE, TÍM LÉPE!!! - jenž žádá o volební podporu VŠECHNY ČESKÉ OBČANY a daňové poplatníky, kteří chtějí změnit dnešní kriminální poměry, jejichž jsme všichni obětí, v jejich pravý opak! V BOJI MEZI DOBREM A ZLEM, PRAVDOU A LŽÍ, NELZE BÝT NEUTRÁLNÍ A PŘESTO ZŮSTAT SLUŠNÝ!!! Proto děkujeme za Vaši podporu!!! Nevěříte-li na pokoru u popravčí káry, zdá-li se vám naše kandidátka málo dokonalá nebo postrádáte-li na ní zástupce své obce nebo města a přitom MÁTE ODVAHU v této válce Lidí Dobra s vládnoucími Lidmi Zla povstat z jimi naordinovaného občanského bezvědomí, kterým nás ničí a dnešní DEMOKRATURU, SKRYTOU TOTALITU a OTROKÁŘSTVÍ VYŠŠÍHO ŘÁDU zásadním způsobem změnit, KANDIDUJTE ZA NÁS!!! Kontakt: Volte Pravý Blok www.cibulka.net, PO BOX 229, 11121 Praha – tohle celé je název kandidujícího subjektu. V případě této strany si budeme muset počkat na oficiální kandidátku. Nic podobného kandidátce jsem na stránkách Pravého bloku nenašel.

15. Starostové pro Liberecký kraj – hnutí, které je dnes jedinou skutečnou opozicí ČSSD v Libereckém kraji, vede do voleb Martin Půta, starosta Hrádku nad Nisou. Z našeho okresu je trojkou starostka Doks Eva Burešová, desítkou Jaromír Dvořák, starosta Nového Boru, jedenáctkou Jiří Löffelmann, starosta Skalice u České Lípy. Na třináctém místě je místostarosta České Lípy Tomáš Vlček. Nechybějí ani starostové Zákup, Mimoně, Kamenického Šenova či Prysku. Hlavní heslo: Zrušíme nesystémové dotace určené stranickým kamarádům a známým.

Já jsem si v tomto týdnu dopřál ještě něco málo turistiky. Hlavně jsem chtěl vylézt na Kralický Sněžník, kde jsem ještě nikdy nebyl. Nakonec jsem pod vrcholem, z polské strany, nechal jednu kešku ležet, abych měl o důvod více se tam vrátit. Malé video:

Taky jsem zašel do kina na nový Hřebejkův (a Vieweghův) film s názvem Svatá čtveřice. Téma partnerské výměny by se hodilo zpracovat spíše jako drama, moc materiálů pro komedii totiž nenabízí, a když už, tak se jedná o naprosto obecná klišé. Jedním takovým velkým klišé film i končí. Nejvíce mě nakonec zaujaly odvážné herečky – Viktorie Čermáková, známá spíše jako režisérka, předvedla dokonalou postavu, Marika Procházková zase svůj neodolatelný úsměv. Na celovečerní film skutečně málo, stačil by desetiminutový večerníček pro dospělé.

A co dělat příští, poslední srpnový týden? Svatá čtveřice si bude hrát na prázdninový trhák ještě po zbytek měsíce. V pátek začnou v Doksech tradiční Eurohry. Přihlášeno je sto týmů, když nepočítám náhradníky. Více o akci se dozvíte zde. Divadelní spolek Zákupy představí v rámci Letních shakespearovských slavností na hradě Lipý Sen noci svatojánské. Hru režíroval můj první českolipský ředitel, Jirka Šimek, tak je mou skoro povinností na hrad zavítat. A jste-li milovníky přírody, mám na pátek ještě jeden tip - Noc pro netopýry, opět se bude konat ve Skalici, před vchodem do podzemí Skalického vrchu. V sobotu proběhne v Zákupech setkání přátel vozidel značek Framo a Barkas.