Dnes je 02. 10. 2024
svátek má Olívie,Oliver

Dětský Závod míru na Českolipsku

Archiv

Patrony akce jsou vynikající český profesionál Ján Svorada, vítěz etap nejslavnějších cyklistických závodů, a Lada Kozlíková, mistryně světa na dráze a mistryně Evropy v časovce na silnici.


Díky vstřícnému postoji společnosti Autodrom Promotion se Závod míru uskuteční ve čtvrtek 15. dubna na autodromu v Sosnové u České Lípy. Prezentace účastníků zde proběhne od devíti hodin a start je plánován na desátou hodinu.


Mládežníci budou startovat odděleně ve třech věkových kategoriích, V nejmladší kategorii A startují žáci základních škol narození roku1994 a mladší. Pro ně jsou připraveny tři okruhy na rychlé sosnovské dráze. V kategorii B se postaví na start žáci ZŠ narození v letech 1992 a 1993. Tato kategorie absolvuje pět kol. Jako poslední odstartuje kategorie C – žáci ZŠ a osmiletých gymnázií narození v letech 1990 – 1991. Na tuto nejstarší kategorii čeká deset okruhů.


V kategoriích A a B se hodnotí pořadí jednotlivců. Kategorie C se jede jako soutěž tříčlenných školních družstev a hodnotí se umístění prvních dvou z každého družstva. Nejmenší součet celkového umístění pak určí pořadí družstev. Jak je zřejmé, každý mladý závodník pojede nejen za sebe, ale i za svoji školu.


Jak se na Závod míru nadějí přihlásit ?


V současné době jsou propozice zasílány do škol a vedení školy by mělo žáky o této akci informovat. Každá škola musí své žáky nominovat a uvést na přihlášce. V případě nejasností, lze volat na telefonní číslo 721 746 301 nebo 604 947 311, kde budou každému zájemci z řad dětí či školy podány informace. Přihlášku škola zasílá na adresu ZŠ a MŠ, P. Brož, Školní 347, Zákupy, a to v termínu nejpozději do 10.4.2004.


Co je pro mladé závodníky připraveno?


Především je to kvalitní, rychlá a bezpečná dráha v Sosnové, prověřená mnoha motoristickými závody. Pro každého účastníka bude přichystáno malé překvapení. Závodníkům, kteří se umístí na předních místech, budou předány pěkné ceny. Motivací může být i možnost postupu nejlepších závodníků do celorepublikového finále, které se uskuteční v květnu v Teplicích, před dojezdem „velkého“ Závodu míru. Samozřejmostí bude přítomnost lékařského dozoru.


Jaké jsou podmínky účasti?


Kromě již zmíněné přihlášky, kterou zasílá příslušná škola, je to kolo v dobrém a bezpečném stavu (kolo může být silniční i horské), povinností je v každém případě ochranná přilba. Žáci jednotlivých škol by měli na okruh v Sosnové dorazit společně v doprovodu pedagogického pracovníka příslušné školy. Všichni, kteří Závod míru nadějí připravují, doufají v hojnou účast, protože kolo vlastní drtivá většina dětí, a věří, že letos položí  základní kámen tradice, která by se mohla v příštích letech opakovat.