Dnes je 24. 09. 2024
svátek má Jaromír

Dnes ráno začal boj proti sinicím v Dubici

Archiv

V areálu koupaliště již k tomuto kroku proběhl monitoring vodní plochy a rovněž odběry vody. Poslední odběr vody byl z koupaliště odebrán ve včerejších odpoledních hodinách a následně rovněž vyhodnocen. Na základě všech poznatků bylo v závislosti na znečištění také stanoveno množství přípravku určeného pro odstranění nežádoucí flóry povrchových vod. Aplikace přípravku PAX-18, který byl také použit na Máchově jezeře, pak je prováděna firmou Kemwater ProChemie,s.r.o. z katamaránu vybaveného nádrží, hloubkoměrem, čerpadlem a dávkovací trubicí s tryskami.


Aplikace přípravku potrvá dva dny, na konci pracovního týdne by měly být provedeny výsledné rozbory kvality vody. Náklady na aplikaci se pohybují ve výši cca 215.000,- Kč.


„Věřím, že aplikace přípravku proti sinicím bude úspěšná,“ uvedl místostarosta města Česká Lípa Jan Stejskal. „Samozřejmě následné rozbory nám ukáží, jak s čistotou vody v koupališti a především v boji proti sinicím postupovat dále.“


Ke zlepšení kvality vody v městském koupališti v Dubici je nutné provést komplex jednotlivých opatření. Město rovněž začalo v letošním roce realizovat stavbu splaškové kanalizace v Dubici. Bude tak vybudován kanalizační řad, na který se budou připojovat obyvatelé příslušné městské části.