Dnes je 28. 09. 2024
svátek má Václav,Den české státnosti

Do léta skatepark bude

Archiv

„Jsem rád, že se konečně pohnuly ledy a  že i v našem městě budou mít mladí k dispozici kvalitní sportoviště, na kterém se vyřádí,“ kvituje s povděkem rozhodnutí  zastupitelů Jindřich Mareš. „Zastupitelé svým rozhodnutím dali za pravdu protidrogové komisi, která o vybudování skateparku v centru města usiluje už  dlouho a která také stanovila kritéria vhodná pro výběr nejvhodnějšího místa.“
Ačkoliv pozemek, na němž se rozprostírá autobusové nádraží,  patří městu, a přestože pro vybudování první části skateparku nebude nutná změna v územním plánu, souhlasné stanovisko zastupitelů ještě neznamená, že  sportoviště bude v provozu už o letních prázdninách, jak by si místostarosta přál. Finanční prostředky prozatím po ruce nemá.
„Podařilo se nám prodat dvě nepotřebná hasičská auta, peníze bychom mohli použít na stavbu skateparku, “ navrhl místostarosta zastupitelům,  ale s kladnou odezvou se nesetkal.  „Vybudování skateparku bude stát zhruba 1 milion korun. Přesnější sumu budu  znát až po vyhodnocení nabídek firem, které se podobnými stavbami zabývají. Výběrové řízení na zhotovitele díla vypíšeme během několika dnů,“  ubezpečuje Jindřich Mareš.  „Skateparky jsou jednou z cest, jak předcházet kriminalitě dětí a mládeže.  Věřím, že v rozpočtu města peníze na prospěšnou a zastupiteli schválenou investiční akci nalezneme. Pokud zastupitelé peníze odsouhlasí do léta skatepark  bude,“ je slibuje místostarosta.