Dnes je 02. 10. 2024
svátek má Olívie,Oliver

Do Německa levněji se síťovou jízdenkou

Archiv

„Tato akviziční sleva platí maximálně do 31. 12. 2004. Jízdenka je platná pro všechny druhy veřejné dopravy v Německu na území dopravního svazu ZVON, které zahrnuje zemský kraj Bautzen, zemský kraj Löbau – Zittau a svobodné město Görlitz. Veřejnou dopravou je myšlena regionální železniční doprava, včetně úzkorozchodné železnice Zittau – Kurort Rybin a Kurort Jonsdorf, autobusová linková doprava, městská hromadná doprava bez ohledu na to, který z dopravců ji provozuje, na území Polska lze v příhraniční oblasti jízdenku využít u autobusového dopravce PKS“, uvedl Miroslav Mach, náměstek hejtmana.


V České republice je platná na osobní vlaky na železničních tratích: 089 Hrádek nad Nisou – Liberec, 036 Liberec – Tanvald – Železný Brod, 037 Liberec – Frýdlant v Čechách – Černousy, 038 Raspenava – Bílý Potok pod Smrkem 039 Frýdlant v Čechách – Jindřichovice pod Smrkem, 080 Jedlová – Česká Lípa (- Bakov nad Jizerou) 081 Rumburk – Jedlová (- Děčín) 086 Liberec – Česká Lípa 088 Rumburk – Jiříkov 089 Liberec – Zittau - Rybniště


V pravidelné autobusové dopravě je jízdenka platná u dopravce: ČSAD Liberec, a.s. na spojích linky 540 020 Liberec – Jablonec nad Nisou, 540 040 Liberec – Bedřichov, 540 250 Frýdlant – Hejnice – Bílý Potok – Smědava, ČSAD Jablonec nad Nisou a.s. na spojích linky 530 160 Jablonec n.Nisou – Liberec, celá síť městské hromadné dopravy Jablonec nad Nisou.


Městská hromadná doprava v Liberci není do systému zapojena.


Cena jízdenky v Německu je 10 €, v České republice 130,- Kč. Prodej jízdenek zajišťují České dráhy v těchto železničních stanicích: Liberec, Hrádek n.N., Chrastava, Raspenava, Frýdlant v Č. a Jablonec nad Nisou, Tanvald, Železný Brod, Jablonné v Podještědí, Mimoň, Česká Lípa, Nový Bor, Rybniště, Rumburk, Varnsdorf. ČSAD Jablonec nad Nisou, a.s., zajišťuje prodej jízdenek v předprodeji MHD v Pražské ul. 14 v Jablonci nad Nisou.


„Z důvodu výhodnější ceny v České republice není možný předprodej, jízdenka musí být zakoupena v den použití, datum bude na jízdence vyznačeno speciálními kleštěmi. Jízdenka není vázána pouze na víkendy, lze ji využít v libovolný den,“ dodal Miroslav Mach.