Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Družce usmrceného hasiče pomohly tisíce lidí, kraj i město

Archiv

Aspoň to vyplývá z internetové stránky www.pomocrodine.cz.


Úterní krajské zastupitelstvo schválilo pro Capouchovou 200.000 korun, řekla vedoucí oddělení informací krajského úřadu Eva Markgrafová.


"Jde o jediný rozumný způsob, jak můžeme Lucii Capouchové v její těžké životní situaci pomoci. Zákon na podobné případy bohužel nepamatuje," uvedl hejtman Petr Skokan. Sedmatřicetiletý záchranář zemřel 18. ledna ve vichřici při odstraňování poražených stromů ve Slunečné na Českolipsku. S Capouchovou měli před svatbou a starali o dvě děti z jejího předchozího manželství. Příspěvky pro družku hasiče lidé posílají na zvláštní konto 2611554001/2400.


Po dohodě s Hasičským záchranným sborem v České Lípě a se skupinou dobrovolných organizátorů pomoci pro paní Lucii konto založil příbuzný usmrceného hasiče Martin Krulich. Pracoval v minulosti také jako hasič a českolipští profesionální hasiči ho dobře znají. Informace o darech pro družku zesnulého profesionálního hasiče z České Lípy najdou zájemci na internetových stránkách www.pomocrodine.cz. Příspěvky se pohybují od 100 korun až po 20.000 korun.


Autoři stránek upozorňují, že Lucie Capouchová nemá žádný větší majetek a splácí hypotéku. Rodinu živil před svým skonem hlavně Dušan Lipovský. Capouchová neobdrží vdovský příspěvek 200.000 korun, poněvadž s Lipovským nežili jako manželé.