Dnes je 16. 09. 2024
svátek má Ludmila

Dvě medaile z atletických vícebojů

Archiv

Účast byla početná a dosažené výkony velice kvalitní. Dvě medaile přivezly i českolipské atletky. Připočteme-li ještě další místa v první desítce a některé pěkné výkony v individuálních disciplínách, potom lze hovořit o velice vydařeném přeboru ze strany AC Česká Lípa.


Jedničkou byla bezesporu Veronika Süssnerová, která soutěžila v kategorii nejmladších žákyň. V této kategorii je na pořadu čtyřboj a nepočítají se zde body podle tabulek, ale sčítají se umístění. Veronika dosáhla součet 6 (2x první místo, 2x druhá), druhá Čapková z Jablonce měla součet umístění 16. Otec a trenér v jedné osobě G. Süssner byl velice spokojen i s jednotlivými výkony: 60m 9,38 s; 600m 1:59,52 min, dálka 393 cm, plný míč 795 cm.


Radost byla o to větší, že se do první desítky dostala ještě pátá Linda Mašková, sedmá Daniela Dlouhá a osmá Štěpánka Rutteová. Celkem závodilo 44 děvčat.


Dalším výrazným úspěchem bylo třetí místo Terezy Zajícové v kategorii starších žákyň. Při své vícebojařské premiéře překonala nejen oddílový rekord v halovém pětiboji starších žákyň výkonem 2720 bodů, ale také halový rekord oddílu na 60 m překážek časem 10,48 s a vyrovnala i rekord výškařský své kategorie výkonem 155 cm, což je i splněný limit na MČR na dráze. Dobře si vedla i v běhu na 60 m - čas 8,61s a v kouli 8,38 m. Před závěrečnou disciplínou byla druhá. Právě 800 m však zvládly dvě hlavní favoritky Radka Nečasová z Mladé Boleslavi a Veronika Štěpánková z Jablonného lépe a potvrdily v sedmatřicetihlavém startovním poli papírové předpoklady.


Velice dobré výsledky podaly i mladší žákyně. Šestá byla Lucie Kalousková -1878 bodů, osmá Pavla Kajetánová -1657 bodů a jedenáctá Iva Smýkalová – 1577 bodů.


V kategorii chlapců jsme se výrazného úspěchu nedočkali, ale přesto několik umístění v první polovině závodního pole a dobré výkony v některých disciplínách dávají naděje do letní části sezony. Mezi nejmladšími vybojoval 17. místo Hynek Bárta a 18. byl David Jakoubek V kategorii mladších žáků obsadil 16. místo Marek Michl, nasbíral 1082 bodů, a ve starších si vedl nejlépe Jiří Hrubý, který s 1429 body obsadil 24. místo.