Dnes je 01. 10. 2024
svátek má Igor

Hejtmanský ples v Novém Boru vynesl na benefiční účely téměř 100 tisíc korun

Archiv

Dětskému domovu, Základní a Mateřské škole v Krompachu, Domovu důchodců ve Sloupu v Čechách a Léčebně respiračních nemocí ve Cvikově předal Stanislav Eichler ještě v průběhu plesu šeky, všem na shodnou částku 31 666 Kč.
„I v předchozích pěti ročnících byl vždy celý výtěžek plesu použit na dobročinné účely a celkem již bylo rozděleno více než půl miliónu korun. Jsem rád, že i letos přijde na námi zřizované organizace skoro sto tisíc korun,“ řekl hejtman, který šeky na místě předal ředitelce Dětského domova Regině Stiblíkové, řediteli Domova důchodců Zdeňkovi Vlkovi a řediteli cvikovské léčebny Rudolfu  Fockemu.
„Peníze půjdou na projekt nazvaný „Doprovázení“, kdy po dva roky bude jeden náš pracovník pomáhat dítěti, které odchází z našeho domova. Bude jej „doprovázet“, aby se naši „absolventi“ dobře osamostatnili a začlenili do společnosti,“ prozradila směřování peněz ředitelka.
Zdeněk Vlk chce peníze věnovat na zpříjemnění prostředí klientům domova, konkrétně na rekonstrukci sochy,  a Rudolf Focke hodlá vybudovat alespoň část dětského hřiště v blízkosti dětské léčebny.
„Děti si v průběhu pobytu  musejí mít někde  hrát, a to na  bezpečném hřišti, na jehož úpravu získané peníze z hejtmanského  plesu použijeme,“  zdůraznil.
K tanci a poslechu hrál Bohemia Universal Band, jako host večera vystoupila skupina  Abba Stars Revival a módní přehlídku  předvedly modelky agentury Reas Agency. Večerem skvěle provázel známý moderátor Jan Žíla, který v závěru  prozradil, že se údajně proslýchá, že příští, již 7.  hejtmanský ples, bude možná v Jablonci nad Nisou.
Sklidil bouřlivý potlesk, neboť spokojení účastníci 6. hejtmanského plesu v Novém Boru se  prý opět rádi nechají překvapit jako příjemným, komorním prostředím novoborského Parkhotelu.


Mgr. Jiří Langer
Tiskový mluvčí
Libereckého kraje