Dnes je 06. 09. 2024
svátek má Boleslav

Historický úspěch novoborských chodkyň

Archiv

Vždyť Monika Choděrová již mnohokrát reprezentovala ČR na chodeckých soutěžích. A právě její otec Petr Choděra stál společně s Pavlem Půčkem za dalším vynikajícím úspěchem.


Bára Havranová a Olina Půčková se nezalekly starších soupeřek a získaly zlatou a stříbrnou medaili na trati 3 km chůze. Bára Havranová zašla vynikající čas 17:19.67 min a Olga Půčková zdolala tuto trať za 18:48.97 min.


Pěkné páté místo přidal v kategorii žáků Jan Košťák. Trať dlouhou 3000 m absolvoval za 18:07.70 min. I on bude mít vzhledem ke svému věku možnost ještě své umění předvést v příštích letech v žákovské kategorii a pokusit se rozšířit sbírku novoborských úspěchů.


Další stříbrná medaile putovala i do nedalekého Cvikova. Pro Cvikováček ji ve vrhu koulí vybojovala výkonem 12,39 m Tereza Pokorná. Tato talentovaná žákyně již není v české špičce žádným nováčkem. Loni vybojovala na MČR pod otevřeným nebem již dvě stříbrné medaile, a to v disku a kouli, a netají se tím, že než přestoupí příští rok do dorostenecké kategorie, ráda by získala v nejvyšší domácí soutěži i zlato.