Dnes je 25. 09. 2024
svátek má Zlata

Informační společnost - cesta k seberealizaci a osobnímu růstu

Archiv

Předložený projekt předpokládá dva na sebe navazující kurzy výpočetní techniky a informační technologie. Kurzy budou určeny lidem, kterým bud hrozí ztráta zaměstnání z důvodu neznalosti počítačové problematiky, nebo lidem, a to především zdravotně postiženým, kteří se chtějí zařadit díky znalostem ovládání počítače na vyšší místo v žebříčku konkurenceschopnosti při hledání zaměstnání nebo při jeho udržení. V neposlední řadě je rovněž určen pro zaměstnance podniků, u kterých byl proveden průzkum potřeb počítačového vzdělávání a kterým zaměstnavatel doporučil vzdělání v tomto oboru vzhledem k jejich pracovnímu zařazení a vzhledem k budoucnosti oboru, v němž pracují.


První z kurzů bude přípravným kurzem určeným těm, kteří se s výpočetní technikou budou seznamovat. Naučí je základním počítačovým dovednostem, připraví je na pokračování kurzu a srovná jejich vědomosti s účastníky nástavbového kurzu tak, aby byli schopni samostatné práce s PC stanicí i v síti. Druhý běh kurzu je potom na úrovni již vyššího stupně znalostí a bude připravovat frekventanty na složitější operace ve výpočetní technice. Příprava proběhne ve výuce vyšších a pokročilejších aplikací programu Word a Excel, seznámí s tvorbou prezentací v programu Power Point, seznámí se základy grafického programu Corel Draw a v neposlední řadě se budou někteří zaměstnanci seznamovat s ovládáním základních účetních programů, vedením databází, ovládáním archivačních programu, ovládáním kontrolního softwaru, s efektivním vyhledáváním pomocí nových generací vyhledavačů a dalšími činnostmi, které vyplynou z marketingového průzkumu vedeného studenty.


Na partnera projektu, tj. město Česká Lípa, nejsou kladeny žádné finanční nároky. Úlohou partnera bude především monitoring projektu.