Dnes je 28. 09. 2024
svátek má Václav,Den české státnosti

Jednání o sportovištích stále probíhá

Archiv

„Na pracovní schůzce zastupitelé podmínky posoudili, zpracovali vlastní návrh a předložili jej výkonnému výboru TJ Jiskra s tím, že očekávají písemné vyjádření do 27. června, “ uvedla starostka Nového Boru ing. Stanislava Silná.


Připomněla, že návrh podmínek byl adresovaný rovněž OV Unie pro sport a zdraví a jednotlivým oddílům TJ Jiskra Nový Bor.


Navržené podmínky jsou následující: Náklady spojené s převodem ponese město. Převod se týká veškerého movitého i nemovitého majetku. Město vyhlásí veřejné výběrové řízení na pronájem sportovišť a dále určí právní formu organizace, která bude sportoviště spravovat. Město ponese provozní náklady na sportoviště. Město bude pravidelně provádět opravy a údržbu na své náklady a zajistí investice do rozvoje a zkvalitnění předaných sportovišť. Předaná sportoviště budou i nadále sloužit původnímu účelu. Za město je pod návrhem podmínek podepsaná starostka.


„Nyní záleží na vyjádření výkonného výboru TJ Jiskra a na tom, jaké k němu zaujmou stanovisko zastupitelé na středečním jednání. Za důležité považuji, že jednání o převodu sportovišť na město probíhají,“ podtrhuje ing. Stanislava Silná.