Dnes je 28. 09. 2024
svátek má Václav,Den české státnosti

Jiskra, Teplo a náměstí nesnesou odklad

Archiv

Připomeňme, že pod novým vedením, protože 31. května vynesly volby do křesla starostky ing. Stanislavu Silnou (SKN ED Nový Nový Bor) a že v sedmičlenné v radě města zastupují totéž seskupení tři členové.


„Naše sdružení má lví podíl na tom, že pravice zůstala pohromadě, ačkoliv hrála novoborská odéeska vabank,“ zdůrazňuje zastupitel JUDr. František Novosad.


„Konečně se situace uklidnila a budeme mít čas na řešení zbytečně odkládaných problémů. Jedním z nejpalčivějších je TJ Jiskra Nový Bor. Musíme jednat bez emocí, strategické rozhodnutí je třeba přijmout s chladnou hlavou. Zásadní kroky bychom měli učinit do konce září, než budeme schvalovat rozpočet na příští rok,“ je přesvědčen zastupitel.


Odklady podle něj už nesnese ani rozhodnutí o investici do rekonstrukce náměstí Míru.


„Byli bychom sami proti sobě, kdybychom rekonstrukci odkládali a zbavovali se tak možnosti čerpání dotace z Evropské unie, která může pokrýt až osmdesát procent nákladů nutných na rekonstrukci centra Nového Boru. Náměstí slouží všem občanům, proto je nezbytná dohoda napříč politickým spektrem. Rozhodnutí by mělo padnout také do konce září.“


Velmi citlivým problémem je další budoucnost společnosti Teplo s. r. o.


„Netvrdím, že prodej společnosti, v níž má město stoprocentní majetkový podíl, je jediným možným řešením. Lze diskutovat také o jiné variantě. Nastavený systém hospodaření je každopádně nevyhovují, k zásadnímu rozhodnutí musíme dospět před zahájením topné sezóny,“ míní JUDr. František Novosad.