Dnes je 28. 09. 2024
svátek má Václav,Den české státnosti

Jiskře docházejí peníze

Archiv

Vedení tělovýchovné jednoty svádí s městem boj o peníze každoročně, ale ekonomická krize postihující také rozpočty měst situaci letos vyostřila.
„Poněvadž jsme splnili všechny podmínky, které nám zastupitelstvo uložilo, předpokládali jsme, že v závěru roku dostaneme na provoz našich sportovních zařízení také rozpočtovaných 345 tisíc korun. Vlivem škrtů v rozpočtu se nakonec suma snížila na 124 tisíce korun,“ konstatoval  Petr Mánek, výkonný ředitele TJ Jiskra Nový Bor. Na prosincovém jednání však potřebná většina zastupitelstva nesouhlasila s tím, abych TJ Jiskra zbytek účelové dotace ve výši 124 tiísic korun dostala.  
„V závěru roku jsme s penězi vyšli jakž takž, i když jsme na provoz sportovních zařízení dostali ve srovnání s předchozím rokem o 600 tisíc míň.  Abychom nemuseli sportoviště uzavřít, museli jsme použít finanční rezervu, kterou jsme chtěli investovat do koupaliště,“ upozornil Petr Mánek a v souvislosti s investicemi poukázal na účelovou třímilionovou dotaci z ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Jiskra ji získala na rekonstrukci dvou tenisových a jednoho volejbalového kurtu a na rekonstrukci sociálních zařízení.  Výkonný ředitel TJ Jiskra ubezpečuje, že do konce tohoto měsíce zůstanou sportoviště v provozu, ale ve chvíli, kdy Jiskře dojdou peníze, nezbude nic jiného, než sportoviště zavřít. „Co bude dál, to opravdu nevím, nevylučuji ani prodej majetku včetně fotbalového stadionu,“ řekl Petr Mánek.
Schválený rozpočet  města dokládá, že navzdory napjaté finanční situaci bude  Nový Bor podporovat sport také v letošním roce. „Na provoz sportovních zařízení je v rozpočtu pamatováno sumou 1 milion 150 tisíc korun, na sportovní činnosti připadá 800 tisíc korun a na sportovní granty 200 tisíc korun,“ upřesnil ing. Jiří Anděl, vedoucí finančního odboru Městského úřadu v Novém Boru.