Dnes je 28. 09. 2024
svátek má Václav,Den české státnosti

Kdo třídí doma, ušetří!

Archiv

Přesněji finanční částky, o něž se mohou domácnostem snížit roční poplatky za svoz a likvidací komunálních odpadů, pokud na nabídku města přistoupí.


„Kdo bude přímo v domácnostech odkládat plasty a papír do plastových pytlů označených čárovým kódem, tomu bude v závěru roku snížený poplatek v závislosti na tom, kolik kilogramů papíru a plastů vytřídí,“ vysvětluje ing. Jitka Kopčáková, vedoucí oddělení správy technických služeb a komunálního odpadu.


Každý, kdo bude mít o zmíněné třídění odpadů zájem, si vyzvedne samolepku opatřenou čárovým kódem a pod kódem bude také evidovaný na odboru správy majetku. Naplněné pytle s plasty a papírem stačí každé první pondělí v měsíci přistavit k popelnicím, odkud budou svezeny do sběrového dvora. Zde budou pytle označené kódem zavedené do databáze, kterou bude možné průběžně sledovat na webových stránkách města.


„Peníze, o něž budou poplatky za odpady snížené - 2,50 Kč za 1 kg plastů a 0,50 Kč za 1 kg papírů – se odvíjejí od nabídky firmy Compaq Mladá Boleslav, která pro naše město zajišťuje svoz a likvidaci komunálního odpadu a jež na projektu spolupracuje,“ podotýká ing. Jitka Kopčáková a zdůrazňuje: „Jedná se o záměr a bude zaležet na zastupitelích, jestli jej podpoří.“