Dnes je 25. 09. 2024
svátek má Zlata

Klaus navštíví více než deset měst kraje

Archiv

Po tomto slavnostním přijetí, kterého se budou účastnit členové rady a zastupitelstva kraje, poslanci a senátoři, pan prezident odjede do libereckých kasáren, kde bude připravena přehlídka 31. brigády chemické a biologické ochrany Liberec.


„Moc mě těší, že pan prezident navštíví Liberecký kraj, a je mi velikou ctí, že pana prezidenta mohu hostit. Doufám, že jsme pro prezidentský pár spolu s městy připravili zajímavý program, na kterém jsme pracovali zhruba dva měsíce,“ řekl hejtman Skokan.


Zbytek pondělního dne již prezident stráví na Českolipsku, kde jsou naplánována mimo jiné setkání s občany. Nejprve pan prezident pozdraví občany Nového Boru, a to ve 14.30. V 17.10 se pan prezident setká s občany města Česká Lípa na vodním hradě Lipý. Setkání s občany jsou naplánována i druhý den návštěvy, v úterý 24.5., kdy pan prezident s paní Klausovou navštíví Liberec, Turnov, Jilemnici a Harrachov. V 9.30 bude setkání s libereckými občany, ve 14.05 s občany města Turnova, pět minut před 16. hod. pozdraví pan prezident občany Jilemnice a v Harrachově je toto setkání naplánováno v areálu sklárny Novosad & Syn Bohemia krátce před 18.hod.


Třetí den, ve středu 25.5., hejtman Petr Skokan pana prezidenta doprovodí do Chrastavy, kde se setká s místními občany v 9.15 a v deset hodin si pan prezident prohlédne nově zrekonstruovanou městskou radnici. V 10.40 pozdraví prezident občany Frýdlantu a předposledním setkáním bude setkání s jabloneckými občany ve 14.00. Posledním místem, které prezidentský pár navštíví, je Smržovka. V 15.30 se tak na náměstí před radnicí naposledy setká s občany Libereckého kraje.