Dnes je 02. 10. 2024
svátek má Olívie,Oliver

Kulturní sezóna začíná, držte si klobouky!

Kulturní podzim bude v Novém Boru zářit hvězdami. Městské divadlo zahájí v září divadelní sezónu hrou „Africká královna,“ ve které Linda Rybová a Hynek Čermák rozehrají humorný i dramatický příběh o tom, k čemu dokáže chytrá žena přinutit zamilovaného muže.

V říjnu čeká na diváky Jana Šulcová, která se blýskne ve hře Divadla Bez zábradlí „Velký holky nepláčou.“ „Díky maximálnímu nasazení našeho dramaturga se podařilo na listopad pro Nový Bor zajistit divadelní a hudební projekt Michala Horáčka „Český kalendář“ a na prosinec Divadlo Járy Cimrmana s hrou Lijavec,“ doplňuje Radovan Novotný, jednatel společnosti Kultura Nový Bor, s.r.o.

Hudební fajnšmekry čeká spousta koncertů. V divadle se představí zpěvák a držitel několika zlatých andělů Dan Bárta, v kostele se uskuteční Český varhanní festival, na kterém zazní skladby světových mistrů a v Navrátilově sále si návštěvníci užijí Swingový večer společně s Pavlem Větrovcem a jeho novými hosty. Těšit se můžete už dnes na vystoupení klávesisty Waltera Fischbachera a jeho originální kompozice na pomezí jazzu, rocku a elektroniky. Walter je známý především z vystoupení s Celula New York Laca Decziho. Do novoborského divadla vtrhnou v říjnu legendární Brouci – The Backwards Beatles revival. Tato slovenská kapela je jednou z nejlepší Beatles revivalů na světě. Na začátku listopadu přiletí tradičně nejlepší muzikanti z Čech i ze světa s několika tunami nástrojů na „Slet bubeníků.“

V rámci výročí založení Československa si Město Nový Bor pro diváky připravilo mistrovský kousek: Verdiho operu „Nabucco.“ Nenechte si proto ujít vámi vybraná představení a včas si rezervujte vstupenky.

„Nejen divadelní a hudební scéna bude na podzim nabitá, ale i městské kino chystá řadu premiér českých filmů: „Cesta do lesa“ - režiséra Tomáše Vorla, hudební dokument Miloslava Šmídmajera - „Nazareth-nekonečný rockový mejdan,“ dokument „Váňa“ o našem nejlepším žokejovi, drama Davida Ondříčka „ Ve stínu,“ „Bastardi 3“ Tomáše Magnuska aj. Na začátku listopadu se v kině uskuteční večer plný divokých rytmů „La Noche Flamenca II“ s hudebním, tanečním a filmovým představením na kterém nebude chybět ani ochutnávka španělských vín“, dodává Radovan Novotný.

Aktuální program novoborské kultury je zveřejněn na: www.kulturanb.cz, kde je možné si zarezervovat i vstupenky.

Kulturní sezóna začíná, držte si klobouky!
Kulturní sezóna začíná, držte si klobouky!
Kulturní sezóna začíná, držte si klobouky!