Dnes je 28. 09. 2024
svátek má Václav,Den české státnosti

Lávku prosazují Češi společně s Němci

Archiv

„Lávka nad silnicemi 1/13 a 1/9 je jednou z hlavních priorit Svazku obcí Novoborsko a partnerského příhraničního mikroregionu Žitavské  hory. Nový Bor bude jako zastřešovatel projektu usilovat o finanční podporu z Evropské unie. Konkrétně z programu Cíl 3, což je program přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko,“ upřesňuje starostka.



Jednání v Liberci  se zúčastní také ing. Radka Kotasová ze společnosti  Regioplan s r.o.Liberec, která zpracovává projekty pro evropské dotační zdroje. „Novému Boru pomáháme zpracovat kompletní projektovou dokumentaci včetně žádosti o dotační prostředky.“ Kompletní projektová příprava obnáší  projektovou dokumentaci  a žádost o dotaci se všemi příslušnými přílohami – od studie proveditelnosti, vlivu stavby na životní prostředí až po partnerskou smlouvu mezi městy.



 „V současné době jsme ve fázi projektování a vyjednávání partnerské smlouvy s Oybinem. Příliš času nezbývá, protože program Cíl 3 by měl být vyhlášený na počátku příštího roku.“ Dotace z EU by mohla pokrýt 85 % celkových nákladů na projekt a dalších 5 procent by mohlo plynout ze státního rozpočtu..