Dnes je 24. 09. 2024
svátek má Jaromír

„Letní mapa“ v informačním centru

Archiv

Návštěvníky informačního centra pravděpodobně nejvíce zaujme nová mapa s názvem „Letní mapa Libereckého kraje.“ Propagační materiál tak kromě vyznačených komunikací obsahuje informace o hradech, zámcích, kostelech či klášterech, lidové architektuře, rozhlednách, možnostech koupání a o dalších zajímavých turistických cílech. Nemůže zde chybět ani představení jednotlivých turistických oblastí Libereckého kraje, tipy na sezonní dopravu, služby, zařízení a také seznam informačních center v celém regionu. Letní mapa je v infocentru poskytována zdarma.


 Kromě této novinky zde všichni místní obyvatelé i turisté naleznou kupříkladu publikaci s názvem Krajina podstávkových domů, která je ukázkou lidové architektury našeho společného kulturního dědictví v Euroregionu Nisa či skládanku Mikroregionu Peklo, ve které se stručně představují jednotlivé obce svazku se svými přírodními a historickými památkami. Z placených materiálů pak je například k dispozici leporelo Českolipska, které potěší zejména děti.


„Po celou letní sezonu návštěvníky rádi uvítáme každý pracovní den od 9:00 hodin do 17:00 hodin a také každou sobotu do 12:00 hodin,“ připomněla referentka informačního centra Marcela Sládková. „Kromě turistických publikací je u nás velký zájem také o turistické známky, odznáčky města Česká Lípa či o pohledy našeho města a nejbližšího okolí.“