Dnes je 02. 10. 2024
svátek má Olívie,Oliver

Liberecký kraj bude vydávat noviny

Archiv

Periodikum, na jehož  zpracování byla ve veřejné soutěži vybrána společnost Genus TV, a.s., bude vycházet v nákladu 182 tisíc kusů a bude zdarma distribuováno do všech domácností kraje. Za částku 4,2 mil. Kč ročně, to znamená za 11 čísel (za měsíc VII a VIII vyjde společné dvojčíslo), by se tak měla zlepšit vzájemná informovanost jak ze strany samosprávy směrem k občanům, tak i v opačném směru.


Redakční radu bude tvořit kompletní obsazení Rady Libereckého kraje tak, aby byla zachována objektivita publikovaných informací. Náplní měsíčníku však nebudou pouze informace zaměřené na činnost samosprávy kraje, ale svůj prostor by měly dostat i názory opozice, obcí, ale i každého občana kraje.


Čtenáři si budou moci každý měsíc přečíst řadu zajímavých rozhovorů, velký prostor bude věnován pravidelným rubrikám, které budou informovat například o nedůležitějších krocích zastupitelstva či rady kraje. Chybět nebudou ani novinky z oblasti školství, zdravotnictví nebo  životního prostředí. Svoji stranu budou mít v měsíčníku i nejzajímavější zprávy z jednotlivých okresů doplněné o zajímavé fotografie. Navíc bude Měsíčník Liberecký kraj i v elektronické podobě umístěn na webových stránkách kraje www.kraj-lbc.cz/mesicniklibereckykraj.