Dnes je 28. 09. 2024
svátek má Václav,Den české státnosti

Miliony padnou na opravy

Archiv

Její technici vytipovali celkem třináct objektů potřebujících opravy jako sůl. V havarijním stavu mají střechy, okna,  špatně provedené lodžie, fasády atd. Do celkové sumy 3 miliony 100 tisíc korun není  zahrnutý dům č. p. 524 v Nemocniční ulici, poněvadž je tak zdevastovaný, že mu pomůže jen celková rekonstrukce.
„Nejvíc  peněz -  490 tisíc korun – si vyžádá výměna střešní krytiny u přístavby domu č. p. 262 v Egermannově ulici. Do střechy zatéká na mnoha místech, je nefunkční, a proto musí být opravena nejpozději do zimy,“ zdůvodňuje starosta Nového Boru Jindřich Mareš.  „Výměny oken se dočkají uživatelé bytů v domě č. p. 319 ve Dvořákově ulici a okna budou vyměněna také v čelní části domu  č. p. 93 v Krátké ulici.  Na základě inspekčních prohlídek a v souladu s normami dojde k opravám a údržbě výtahů v domech č. p. 819 až 821 v ulici Rumburských hrdinů,“ uvádí starosta další příklady. V havarijním stavu nejsou jen bytové domy, ale také dva objekty DPS v Egermannově ulici. Střechy na budovách mají malý sklon, přes šindel nárazově zatéká, dochází k poškozování fasády, a proto je v těchto případech oprava velmi nutná. Jen výměna části nevyhovující střešní krytiny na obou budovách vyjde město na 750 tisíc korun. Další peníze padnou na ošetření krovu proti plísním a houbám, doplnění tepelné izolace v půdním prostoru či generální údržbu střešních oken. Velmi nutné jsou i zednické opravy fasády DPS v Žižkově ulici. 
„V letošním roce máme na programu ještě investiční akci v bytových domech č. p. 818 – 821 na třídě T. G. Masaryka,“ doplňuje starosta. „Zateplení objektu, rekonstrukce hlavních vchodů, výměna sklepních oken, vstupních dveří a rekonstrukce povrchů balkonů budou město stát 3, 5 milionu korun.“