Dnes je 16. 09. 2024
svátek má Ludmila

Mladší žáci zahájili soutěže družstev v atletice

Archiv

V práci s mládeží se podařil pořádný kus práce, a tak se očekával boj o vítězství v obou kategoriích. Před přehnaným optimismem varoval fakt, že tradičně silná družstva v kategoriích mládeže mívá i SK ZŠ Jablonné v Podještědí. Také souboj na předních místech papírové předpoklady naplnil a tato dvě družstva bojovala o vítězství.


Radost přinesla domácím kategorie děvčat, která se opírá o silnou tréninkovou skupinu G. Süssnera a R Málka, kde vynikají Veronika Süssnerová, Lucie Kalousková a další, o skvělé svěřenky trenéra K. Trejbala Kateřinu Truchhlou a Pavlu Kajetánovou a další výborné závodnice. Jejich výkon byl zcela suverénní a děvčata nenechala od samého počátku nikoho na pochybách, že si vítězství utéct nenechají. Druhé bylo družstvo Jablonného a kousek za nimi skončila děvčata z TJ Jiskra Nový Bor, která také mile překvapila svými dobrými výkony.


Naopak v kategorii chlapců se museli českolipští sklonit před výkonem atletů z Jablonného, kteří těsně zvítězili především díky důslednému boji do poslední disciplíny. Domácímu družstvu nejen že chybělo několik opor, ale bohužel bouřka s deštěm odradila některé závodníky domácího družstva, aby nastoupili k posledním disciplínám, a výsledkem bylo druhé místo o pouhých 11 pomocných bodů za Jablonným. Každopádně i v této kategorii mnozí předvedli velice pěkné výkony a i toto družstvo má před sebou výbornou perspektivu. Jedničkou v týmu byl Aleš Rydlo z atletického kroužku ZŠ Antonína Sovy, který vede p. Hejlová, a velmi dobře si vedl i Roman Papík ze ZŠ Sever. Důležité body si i zde, stejně jako u děvčat, připsalo mnoho dalších závodníků.


Jednotlivé výkony najdete na www.volny.cz/m.start


Tabulka 1.kola - chlapci


1. SK ZŠ Jablonné v Podještědí 181 pomocných bodů - 5 hl.bodů


2. AC Česká Lípa "A" 170 -  4


3. TJ Rumburk 43 -  3


4. TJ Jiskra Nový Bor 29 - 2


5. AC Česká Lípa "B" 19 - 1


Tabulka 1.kola - dívky


1. AC Česká Lípa "A" 218,5 pomocných bodů - 5 hl.bodů


2. SK ZŠ Jablonné v Podještědí 132,5 - 4


3. TJ Jiskra Nový Bor 117 - 3


4. AC Česká Lípa "B" 41 - 2


5. TJ Rumburk 29 - 1