Dnes je 25. 09. 2024
svátek má Zlata

Možná budeme mít bazén dříve než divadlo

Archiv

 


"Požádali jsme o příspěvek 60 milionů korun ze státního rozpočtu. Dalších 53 milionů korun máme připravených v našem rozpočtu," dodala mluvčí města Kateřina Plecháčová.


Podle Emila Čvančary, jednatele společnosti, jež má Sportovní areál v pronájmu, se zhruba dvě třetiny prací odehrají v bazénu a zbytek na zimním stadionu. V bazénu se změní k lepšímu i šatny a sprchy a vznikne tam propojený relaxační komplex, složený z fitness, sauny, solárií nebo masáží.


"Na zimním stadionu přibudou nové šatny a sprchy. Ty současné již nestačí hlavně pro žákovské a mládežnické týmy," uvedl Čvančara.


Modernizuje se technologie na výrobu ledu. V plánu jsou úpravy střechy, vybavení stadionu klimatizací a také pořízení nové rolby.


"Velikost sedmnáct let starého areálu umožňuje, aby tam vzniklo opravdu kvalitní zázemí pro návštěvníky," upozornil Čvančara.


Pokud radnice získá peníze ze státního rozpočtu, rekonstrukci bazénu a zimního stadionu provede zřejmě během jediného roku. Obyvatelům města poslouží jako náhrada pro plavání pětadvacetimetrový školní bazén.


Čtyřicetitisícová Česká Lípa by se díky přebudovanému bazénu přiblížila dvěma největším městům v Libereckém kraji - stotisícovému Liberci a pětačtyřicetitisícovému Jablonci. V obou městech slouží bazény s tobogany, vířivkami a dalšími vodními atrakcemi již několik let. V Liberci se navíc nachází aquapark v zábavním Centru Babylon.


Na rozšíření nabídky ve Sportareálu se Česká Lípa pokusí získat peníze také z programu EU Interreg na sportovní a zábavné vyžití. Na zpracování podkladů pro žádost o příspěvek z Interregu poskytne Liberecký kraj městu dotaci přes 90.000 korun.