Dnes je 24. 09. 2024
svátek má Jaromír

Music víkend v Prysku

Archiv

Nejdříve od 16.30 hodin vystoupí hudební těleso „Helikopt trio“ z České Lípy s programem komorní hudby v obsazení dvoje housle a klavír.


„Helikopt trio“ má ve svém repertoáru  jak skladby barokních a klasických mistrů, tak i autorů 20. století. Pro vystoupení v kostele sv. Petra a Pavla si připravilo barokní koncert pro dvoje housle a klavír od Antonia Vivaldiho a Johana Sebastiana Bacha.


Od 18.00 hodin vystoupí skupina B4 z Nového Boru.


B4 je skupina improvizované hudby s různě se prolínajícími  hudebními vlivy - minimal, noise, psychedelic, acid jazz, new wawe, urban ethno......Ve spojení s barokním prostorem kostela dostává jejich hudba zcela nový rozměr.


Minulý rok vyvolal značný ohlas koncert předního představitele world music Tomáše Kočka a jeho orchestru. Dlouhotrvající potlesk zaplněného kostela svědčil o tom, že umělcova hudba, která se pohybuje na pomezí moravského folkloru a rocku, našla v Prysku vnímavé posluchače. Pokud se týká stylu hudby Tomáše Kočka, lze ho přirovnat s jistou nadsázkou k valašskému Pavlicovi, beskydským Chieftains či moravským Jethro Tull. Podle řady posluchačů se stylem nejvíce blíží k hudbě Čechomoru.


Tomáš v červnu absolvoval několik úspěšných koncertů ve Francii v rámci world music festivalů a také mnoho vystoupení v rámci předních letních festivalů v ČR.


Dne 16.7.2005 od 20.00 hod se opět můžete těšit na vystoupení Tomáše Kočka & orchestru v kostele sv. Petra a Pavla. Více na www.kocko.cz 


Vstupenka ve výši 60  korun bude platit na všechny tři koncerty.