Dnes je 25. 09. 2024
svátek má Zlata

Nadace EURONISA rozdělila v Novém Boru 12 tisíc

Archiv

Stalo se tak v úterý 1. března 2005 v 10 hodin v obřadní síni  Městského úřadu v Novém Boru.


První šek byl předán Klubu handicapovaných dětí z Kamenického Šenova. Tato organizace výtěžek použije na dovybavení nových prostor pro rehabilitaci zdravotně postižených dětí. Z rukou ředitele nadace Ing. Aleše Rozkovce jej převzala předsedkyně sdružení Jaroslava Špačková.


Druhý šek obdržel Dětský domov a Speciální školy Krompach. Získané finanční prostředky budou použity na úhradu přepravy dětí. Tento šek převzala z rukou ředitele nadace ředitelka Dětského domova Helga Havlová.


Nadace EURONISA v prosinci 2004 ukončila druhý ročník sbírky „Pozvedněte slabé!“. V něm se podařilo vybrat celkem přes 506 tisíc korun. Tento ročník byl uspořádán v 10 městech Euroregionu Nisa a celkem tak bude výše zmíněná částka rozdělena mezi 21 organizací. Smyslem této sbírky je pomoci získat místním neziskovým organizacím prostředky na svoji činnost. Nově byla ve druhém ročníku využita možnost zasílat dárcovské SMS ve prospěch sbírky.


Ačkoli druhý ročník skončil, je možné zasílat tyto dárcovské SMS ve prospěch neziskovek vybraných do třetího ročníku. Ten bude oficiálně spuštěn letos v červnu. Formát zprávy je DMS EURONISA a zasílá se na číslo 87777. Cena jedné SMS je 30 Kč bez DPH.


Partnery tohoto ročníku veřejné sbírky se staly HVB Bank CR, a. s. (pobočka Liberec), TEXO PLUS, s. r. o. (Jablonec n. N.), Grandhotel Zlatý lev, a. s. (Liberec), bauMax ČR, a. s. (Liberec) MARTY Drozd Jan (Liberec) a TEXVELI, textilní výroba (Liberec). Největší nákupní centrum Hypernova (Liberec) nám poskytlo prostor pro uskutečnění sbírky.