Dnes je 02. 10. 2024
svátek má Olívie,Oliver

Nejvyšší příspěvek od Nadace Euronisa získali v Dubé

Archiv

Nejvyšší příspěvek na jeden projekt (40 000 Kč) letos získala Diakonie Dubá, která prostředky použije na realizaci projektu „Nový domov – Centrum pomoci“, ve kterém budou bydlet mladí lidé s tělesným handicapem. Ti se zde budou učit základní potřeby sebeobsluhy. Mezi podpořenými organizacemi je dále občanské sdružení rodičů při škole J. A. Komenského, které obdrželo finance  na projekt „Čtyři kluby pod jednou střechou“ zaměřený na materiální podporu činností klubů, které navštěvují jak děti z úplných, tak i rozvrácených rodin. Cílem klubů je podchytit děti školního věku ke kulturním a sportovním činnostem a dále získat pro jejich volný čas smysluplnou náplň. Děti jsou vychovávány k zodpovědnosti, ohleduplnosti, toleranci a kamarádství.


Jablonecké občanské sdružení Naděje získalo finanční pomoc na služby, které zaměřuje zejména na lidi osamělé, zdravotně postižené, společensky vyloučené nebo jinak znevýhodněné. Podrobné informace o rozdělení celé částky konkrétním organizacím získáte na telefonu 485 251 953 a v dalších dnech na internetových stránkách www.euronisa.cz.


Nadace EURONISA za dobu své činnosti již rozdělila více než 7,3 milionu korun mezi 142 organizací na 376 projektů. Vznikla v roce 1995 z impulsu libereckého Sboru Jednoty bratrské a jejím úkolem je podporovat aktivity zejména z oblasti sociální, kulturní a vzdělávací na území české části Euroregionu Nisa.