Dnes je 02. 10. 2024
svátek má Olívie,Oliver

Noční krajinou na Klíč

Archiv

Sraz účastníků je od 21,30 hodin na novoborském hřišti v Arnultovicích (křižovatka ulic Žižkova a U Vodárny). V deset hodin večer se účastníci vydají po turistické značce k  760 m vysokému znělcovému vrcholu. Před hlavním výstupem pod sedlem u kamzičí studánky budou čekat lesní žínky, aby svými lektvary a dobrotami posilnili znavené poutníky. Během celé cesty až na Klíč bude účastníky doprovázet a ochraňovat páter a lesní mužík. Před půlnocí by měli být všichni na vrcholu Klíče, kde dostane každý účastník pamětní list. Speciální prémii dostane nejmladší a nejstarší účastník a poutník, který přijede z nejvzdálenějšího místa od Klíče. Odměnou pro všechny poutníky bude neopakovatelný výhled z vrcholu Klíče na rozsvícená města a noční krajinu pod ním. Pestrý program zakončí překvapení. Pro letošní ročník chystáme zároveň novinky. Kolem jedné hodiny nad ránem se předpokládá návrat zpět do Nového Boru.
Pořadatelem je Iva Šmídová s rodinou a SKI Polevsko. Akci finančně podpořilo Město Nový Bor
v rámci grantu na podpora sportovní činnosti. Všichni účastníci by měli pamatovat, že výstup je na vlastní nebezpečí. Každý účastník musí mít s sebou čelovku nebo baterku, bez které se nebude moci zúčastnit. Děti mladší 15 let se mohou účastnit jen v doprovodu svých rodičů. Poutníci by také neměli zapomenout na vhodnou obuv, oblečení pro případ změny počasí během cesty a dostatek sil vyjít nahoru na kopec a zpět dolu. Výstup zvládne i menší dítě, nepodceňte ale vlastní síly a doporučené vybavení. V místě startu u arnultovického hřiště je možné zaparkovat auto. V případě nepříznivého počasí, větru a deště se akce přesouvá na náhradní termín, který bude zveřejněn na internetových stránkách www.nocnivystupnaklic.estranky.cz, kde zájemci najdou podrobné informace o akci, fotky z minulých ročníků a doporučení na co nezapomenout. Účastníci by měli svoji účast potvrdit do pátku na email directx@seznam.cz nebo na tel. 732 183 373, kde vám budou zodpovězeny Vaše případné dotazy.
Přijměte pozvání na kulturně - sportovně - společenskou akci a pojďte s námi stoupat noční krajinou na Klíč až ke hvězdám…