Dnes je 25. 09. 2024
svátek má Zlata

Nová starostka se seznamuje s podniky v České Lípě

Archiv

Zajímají mě počty zaměstnanců, jejich pracovní podmínky, náplň práce jednotlivých podniků a samozřejmě jejich budoucí vize a případné možnosti spolupráce s městem,“ uvedla Hana Moudrá.


První letošní pracovní návštěva ji dne 4.2.2005 zavedla do podniku Bombardier Transportation Czech Republic, a.s. Společnost zaměřující se kromě jiného na vývoj, výrobu, montáž a rekonstrukce kolejových vozidel má v současné době cca 450 zaměstnanců. Jejich pracovní možnosti, prostředí či motivační programy byly jedním z bodů setkání.


„Snažíme se našim zaměstnancům, kteří pracují v těžkém strojírenství, co nejvíce zpříjemnit pracovní prostředí, zajistit jejich bezpečnost při práci a motivovat je různými nástroji,“ popisoval generální ředitel společnosti Michal Lichter.


„Jediným problémem, se kterým se dlouhodobě potýkáme, je nedostatek odborníků v dělnických profesích, a to především v oboru svářeč. Problém řešíme tak, že tuto profesi finančně upřednostňujeme a zajišťujeme školení a zvyšování kvalifikace svářečů ve vlastní svařovací škole.“


Tento fakt přivedl oba zúčastněné na myšlenku případné užší spolupráce v oblasti středního či také do budoucna plánovaného vysokého školství.


Ještě jako místostarostka České Lípy navštívila Hana Moudrá na konci loňského roku společnost Autobaterie, spol.s.r.o.