Dnes je 25. 09. 2024
svátek má Zlata

Novoborský slet čarodějnic

Archiv

„Představitelům města se nápad líbil, a tak se novoborské náměstí letos poprvé ve své historii stane svědkem a místem sletu a pálení čarodějnic,“ říká David Sobotka, jeden z hlavních organizátorů, a doplňuje: „Může se snad zdát trochu nezvyklé a možná přímo riskantní zapálit oheň přímo v srdci města, ale věřte tomu, že hasiči vědí, co dělají, a že se občané Nového Boru nemusí o své náměstí bát.“


Navíc jim, a zejména jejich ratolestem, k dobré náladě připravili hasiči spolu se Stálou divadelní scénou pod vedením Jarka Hylebranta opravdu zajímavý program.


Vše začíná poslední dubnový den již v 17.00 hodin, kdy proběhne představení Sváťova loutkového divadla a dětského tanečního klubu Boráček s čarodějným tancem. Dále budou příchozí či přiletivší čarodějnice podrobeny měření magických sil a vzhledu v zábavných soutěžích o ceny a zatančit si pak mohou v divokém reji dětské diskotéky, o kterou se postará po velkém silvestrovském úspěchu Disco Holany.


„Zvláštním hostem odpolední části akce je novinář Standa Berkovec se svým dakarským terénním speciálem a večer pak delegace tvůrců nového českého filmu Filipa Renče Román pro ženy. Kromě režiséra samotného účast předběžně přislíbil i herec Marek Vašut a další aktéři filmu. Ti všichni po slavnostní premiéře filmu v novoborském kině navštíví i náměstí a symbolicky pozdraví zde probíhající akci,“ dále láká David Sobotka.


Hlavní část programu se pak odehraje ve znamení příletu čarodějnic a zapálení vatry, která vzplane ve 20.00 hodin. Dospělí se poté mohou až do půlnoci oddávat tanci při diskotéce z dílny Disco Holany.


Občerstvení je zajištěno stánkovou formou - návštěvníci si mohou uzeninu zakoupit a opéci přímo na náměstí a pivo bude nabízet pivní stan pivovaru Svijany za skutečně akční magickou cenu.


 „Magické tu ostatně bude v ten večer snad vše, a tak jen přejme nově vznikající tradici úspěch a mnoho spokojených hostů,“ dokončuje David Sobotka.