Dnes je 28. 09. 2024
svátek má Václav,Den české státnosti

Novoborští vyjednávají o sportovištích

Archiv

TJ Jiskra nabídla bezúplatný převod sportovišť na město a zároveň navrhla jedenáct podmínek, za nichž by mělo k transakci dojít.


S návrhem podmínek převodu přišlo i město. Z písemného vyjádření, které podepsal předseda TJ Jiskra ing. Štěpán Matouš, plyne následující: Výkonný výbor TJ Jiskra souhlasí s tím, aby město neslo náklady spojené s převodem majetku a provozní náklady na sportoviště. Stejně tak akceptovatelné je, aby město pravidelně provádělo opravu a údržbu sportovních zařízení na své náklady a zajistilo investice do rozvoje a zkvalitnění sportovišť. TJ Jiskra souhlasí rovněž s tím, aby předaná sportoviště i nadále sloužila původnímu účelu. Výkonný výbor TJ Jiskra naopak nesouhlasí s převodem veškerého movitého a nemovitého majetku na město, ale omezuje převod pouze na sportoviště. Nesouhlasí také s vyhlášením veřejné výběrové soutěže na pronájem sportovišť ani s určením právní formy organizace, které by měla sportoviště spravovat.


„Výkonný výbor navrhuje přímé jednání o dalších podmínkách a podrobnostech převodu sportovišť,“ citujeme ze závěru stanoviska TJ.


Zastupitelé schválili pětičlenný tým v čele se zastupitelem Stanislavem Valdmanem, který povede s představiteli TJ Jiskra další vyjednávání o převodu sportovních zařízení na město.


„Máme zájem na tom, tom, aby byla jednán uzavřena co nejdříve. Poněvadž pokud dojde k převodu majetku na město do konce roku, musíme se sportovišti počítat už v rozpočtu na příští rok,“ upozornil Stanislav Valdman.


Ve vyjednávacím týmu dále jsou místostarosta Jindřich Mareš a zastupitelé Gabriela Lupuljevová, ing. Petr Kaplánek a ing. Otakar Válek. Pro sportovní organizace je důležité, že zastupitelé rovněž schválili doplacení sportovních grantů do výše odsouhlasené zastupitelstvem při schvalování rozpočtu na letošní rok.