Dnes je 25. 09. 2024
svátek má Zlata

Oslavy Dne vzniku samostatného československého státu

Archiv

Dalším z bodů programu bylo slavnostní vysazení lípy v městském parku. „Sešli jsme se zde, abychom vysazením lípy přispěli k uctění státního svátku 28. října – Dne vzniku samostatného československého státu,“ uvítal přítomné starosta České Lípy Petr Skokan. Dále připomněl, že město Česká Lípa také oslovilo širokou veřejnost s výzvou „Udělejte radost svému městu – vysaďte strom.“


Neopomenutelnou součástí odpoledne byl koncert Jazzového tria, který se odehrával v ambitu Okresního vlastivědného muzea a galerie. Pozvání na koncert přijali nominovaní či držitelé různých oceněných udělených městem či jinými subjekty.


Jako každoročně nechybělo tradiční uctění památky zakladatele československého státu u busty T. G. Masaryka na stejnojmenném náměstí. Součástí oslav se stalo také slavnostní předání zrestaurované kašny a morového sloupu.


V podvečerních hodinách se z náměstí T.G. Masaryka ke kulturnímu domu Crystal přesunul lampiónový průvod. Slavnostní den ukončil koncert pěveckého sboru Mládí, koncert Českolipského dětského sboru a také koncert Pěveckého sboru severočeských učitelů ve výše zmíněném kulturním domě.