Dnes je 24. 09. 2024
svátek má Jaromír

Podzim v KD Crystal

Archiv

Začátkem měsíce září se v Lípě představí formace -123 minut, která přiveze vynikající funkovou, soulovou a jazzovou hudbu. Tato kapela vydala v listopadu loňského roku nové album s názvem „Mom“, které bylo nominováno na cenu Anděl v kategorii „Nejlepší zvuk“.


V říjnu máme nás čekají další tři lahůdky. Jednou z nich je romská kapela Kale spolu s novou začínající kapelou Kontrast, které  zazpívají nejkrásnější romské písničky. Dále vystoupí Jiří Schmitzer, známý herec (člen Studia Ypsilon Praha). Na posledním dvojalbu se blýskl jako pohotový autor - během představení píše jaksi „na zakázku“ písně na deset slov, nahodile určených návštěvníky. Jeho vystoupení je velice příjemným výletem do jeho pitoreskního světa životních postřehů, manželských epizod a rockově laděných básní. Ke konci října vystoupí Janek Ledecký, který patří dlouhodobě k nejvýraznějším a nejúspěšnějším českým zpěvákům a je jedním z mála, kdo si píše všechny své skladby a texty sám. Po úspěšném působení ve skupině Žentour odstartoval hitem Na ptáky jsme krátký svoji sólovou dráhu, kterou naplnil zlatými a platinovými deskami, ale především skvělými hity - Sliby se maj plnit o Vánocích, Pěkná, pěkná, pěkná.. Jako autor a producent se také v uplynulém období soustředil na své dva muzikálové projekty - Galileo a Hamlet.


V listopadu se představí funková kapela J.A.R., která vyjíždí na podzim na své nové turné. Opět po roce k nám zavítá hlavní aktér kapely, držitel mnoha ocenění a miláček publika Dan Bárta. V polovině měsíce přivítáme kapelu Mňága a Žďorp, která zažívá radostné období a je na vrcholu svých sil. Od září vyjíždí na turné ke své nové desce, vyznačující se barevnými aranžemi, skvělými texty, saxofony a mnohem optimističtějším pohledem na svět kolem nás. Samozřejmě nebude chybět spousta starých hitů, jako je Hodinový hotel, Made in Valmez a jiné.


Jako každoročně  na závěr roku Crystal nabídne pohodovku, tentokrát koncert vynikajících bratří Ebenů, kteří jsou prý nejzvláštnější skupinou v historii české populární hudby. Tři bratři Kryštof, Marek a David vlastně do žádného hudebního proudu nepatří. Spojení Markovy kytary, Kryštofova klavíru či flétny, Davidova klarinetu a sopránsaxofonu vytváří ojedinělý ebenovský sound, obohacený dalšími nástroji. Již koncem sedmdesátých let, kdy Ebeni vstupovali na scénu, se v jejich hudbě proplétaly vlivy klasiky, folku, rocku či jazzu a prvky vytříbeného hudebního humoru.


Více aktuálních informací získáte na našich internetových stránkách www.kdcrystal.cz , vstupenky si můžete zakoupit v předprodeji v pokladně KD Crystal každý všední den od 15 do 19 hod., nebo si je zarezervovat na tel. čísle 487 523 127.