Dnes je 02. 10. 2024
svátek má Olívie,Oliver

Polevské štafety zakončí seriál závodů na běžkách v Lužických horách

Archiv

Pořadatelé ze SKI Polevsko doufají, že se počasí uklidní a budou moci kvalitně upravit běžecké okruhy. Údržbu tratí komplikuje především silný vítr a sněžení, protože po projetí skútru stopy hned zmizí pod vrstvou nového sněhu. Pořadatelé se ale nenechají odradit a závod uspořádají za jakéhokoliv počasí na upravených tratích.
Ze čtyř zimních závodů, které se konají na Novoborsku v Lužických horách, jsou Polevské štafety jistě „třešničkou na dortu“. Toto rčení se vyplní doslova. Na nejrychlejší štafetu čeká sladká odměna – vítězný dort. Místní štafetový závod na běžkách, to je nejen příjemná zábava, ale i dřina, radost z pohybu i trápení na trati, povzbuzování a fandění i zdravé soupeření. Důležitá je pak nejen taktika, kondička ale také dobrá „máza“.
Závodní týmy by neměly zapomenout, že přihlásit k závodu se mohou v sobotu 14.2. na obecním úřadě v Polevsku od 8 do 9.30 hodin. Hromadný start štafet proběhne v deset hodin z Jedličné – Tannenbergu. Připraveny jsou kategorie mužské štafety, které běží 3 x 10 km. Ženské a dorostenecké štafety budou soupeřit na trati 3 x 5 km.
První tři družstva v každé kategorii se mohou těšit na zajímavé ceny. Vyhlášení vítězů s předáním odměn proběhne v 13 hodin na obecním úřadě na Polevsku. Pokud tedy máte ve sevém okolí další dva běžkaře, kteří se nebojí postavit se na start Polevských štafet v běhu na lyžích, přijeďte tuto sobotu na Polevsko. Určitě nebudete litovat. Více informací na webu závodu na www.polevskestafety.bikebase.cz.
Činností běžkařů ze SKI Polevsko není jen pořádání závodů na běžkách. Na jaro se můžete těšit na závod v běhu s názvem Polevský běh lyžařů. 8. srpen bude patřit Kytlickému minitriatlonu. Termíny, informace o závodech či běžeckých tratích najdou zájemci na internetových stránkách www.skipolevsko.estranky.cz.


Jan Šmíd, SKI Polevsko