Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

Policista zachránil život mladému muži

Archiv

Krátce nato se spojení přerušilo. Do místa uvedeného bydliště tedy okamžitě vyjela policejní hlídka, aby telefonát prověřila. V dané situaci nebyl  zřejmý ani způsob, jakým si sebevrah chce ublížit. Policisté na označené adrese zastihli dva jeho rodinné příslušníky, kteří o podivném telefonátu neměli nejmenší tušení.


Po upozornění policistů však 23letého mladíka skutečně příbuzní nalezli v jeho pokoji ve zuboženém stavu. Na místě zasahující 29letý podpraporčík pořádkové služby společně s nimi objevil muže již ležícího v posteli s nebezpečně krvácející ranou v hrudníku. Sebevrah si totiž zasadil ránu v těsné blízkosti srdce kuchyňským nožem o přibližné délce čepele 20 cm, nůž si potom bezprostředně sám z rány vytáhl, čímž si přivodil velmi intenzivní krvácení.

Policista okamžitě přivolal rychlou záchrannou službu a do jejího příjezdu mírnil krvácení zatlačením rány. Důležité bylo, aby se značně oslabeným mužem stále udržoval komunikaci a nedovolil mu ztratit kontakt s okolím. Přivolaní zdravotníci zraněného převzali z rukou policisty a po nezbytné stabilizaci základních životních funkcí ho převezli do nemocnice, kde se pacient podrobil několikahodinové operaci.

Podle posledních zpráv by měl být v současné době již mimo nebezpečí ohrožení života. Policisté ani nejbližší rodinní příslušníci mladého muže dosud neznají pohnutky, které ho vedly k tak zoufalému činu. Podle výpovědi rodiny se jedná o bezproblémového člověka, který svým chováním nikdy nic podobného svému okolí nesignalizoval.

K události došlo v okrese Česká Lípa, s ohledem na její citlivost není vhodné ani nezbytné uvádět jakékoliv bližší informace přibližující místo případu či totožnost zúčastněných osob.