Dnes je 24. 09. 2024
svátek má Jaromír

Pozvánka na 29. Českolipský divadelní podzim

Archiv

středa 23. 11. - od 19,30 hodin


William Shakespeare: MNOHO POVYKU PRO NIC Nová generační inscenace jedné z vrcholných Shakespearových komedií vykládá text s jemnou ironií, ovšem bez schválnosti a se vším, co dílům velkého alžbětince náleží. Divadelní soubor Ty-já-tr Hrobeso Praha.


----------------------------------------------------------------------------


čtvrtek 24. 11. - od 19,30 hodin


NAJÍT SVŮJ KLID Pásmo veršů divadelního režiséra, herce a výtvarníka Petra Lébla (1965 - 1999) za klavírního doprovodu Jana Holka. Divadelní klub Jirásek Česká Lípa.


--------------------------------------------------------------------------


pátek 25. 11. - od 19,30 hodin


Carlo Goldoni: NÁMĚSTÍČKO Barvitý obraz života obyvatel jednoho benátského náměstíčka. Inscenace obsahuje prvky commedie dell´arte a především kořeněný studentský humor. Divadelní klub mladých Česká Lípa. -------------------------------------------------------------------------


sobota 26. 11. - od 14 hodin


Josef Lada - Karel Makonj: O BUBÁCÍCH A HASTRMANECH Loutkový příběh o světě, v němž se lidé střetávají s vesměs hodnými nadpřiro- zenými bytostmi, aby si uvědomovali svá malá zla, své chyby a také své radosti. Pro děti od 5 let. Umělecká agentura a Divadlo AGNEZ Česká Lípa.


-----------------------------------------------------------------------


sobota 26. 11. - od 19,30 hodin


Alejandro Casona: DŮM SE SEDMI BALKÓNY V dramatu, který si získal světový ohlas podobně jako „Stromy umírají vstoje“ dochází ke střetu plytkosti a chorobné touhy po mamonu s čistým světem lidí, jejichž mysl se do velké míry uzavírá do fantaze a snů. Divadelní spolek Karel Čapek Děčín.


V RÁMCI ČDP SE DÁLE USKUTEČNÍ:


 "Úvod do abecedy divadla" - seminář Rudolfa Felzmanna pro mladé divadelníky (26. 11. od 10 h) 


"Petr Lébl" - výstava, vzpomínající na nejpozoruhodnější režisérskou osobnost českého divadla 90. let (foyer - 2. patro JD)


Poděkování za zapůjčení materiálů patří Divadlu Na zábradlí.