Dnes je 25. 09. 2024
svátek má Zlata

„Pozvedněte slabé!“

Archiv

Sbírka organizovaná Nadací EURONISA vynesla v České Lípě finanční hotovost v celkové výši 49 000,- Kč. Výtěžek byl rozdělen mezi dvě neziskové organizace, a to mezi Farní charitu v České Lípě, zde budou peníze vynaloženy na nákup nezbytného zařízení do českolipského Azylového domu pro matky s dětmi v tísni, a Diakonii Dubá, kde budou získané finanční prostředky využity na podporu programu přípravy mladých handicapovaných lidí.


S výběrem peněz, který se uskutečnil v červnu a prosinci minulého roku, pomohla v ulicích města Česká Lípa Obchodní akademie Česká Lípa.


Druhý ročník veřejné sbírky „Pozvedněte slabé!“ byl prováděn v deseti městech po celé české části Euroregionu NISA zahrnující Liberecký kraj a oblast Šluknovského výběžku. Hlavním účelem sbírky je pomoci kromě jiného týraným dětem, zdravotně a mentálně postiženým lidem, pomáhat starým, nemocným a opuštěným lidem v jejich každodenním životě.


„Sbírka „Pozvedněte slabé!“ probíhala v České Lípě již podruhé. Velmi mě těší, že se v našem městě podařilo vybrat druhou nejvyšší finanční částku ze všech zúčastněných měst,“ uvedla starostka České Lípy Hana Moudrá.


Na závěr rovněž přislíbila, že v případě pořádání třetího ročníku sbírky bude město tuto záslužnou činnost podporovat.