Dnes je 24. 09. 2024
svátek má Jaromír

Představujeme kapely, které vystoupí v Žízníkově: The Chancers

Archiv

Složení kapely je mezinárodní – Skoti, Angličan, Němec, Češi. Během své existence se obsazení několikrát dramaticky proměnilo. Na podzim loňského roku se definitivně ustálila nová sestava. Odešel saxofonista Milan a přišli místo něj dva. Mají díky tomu víc klasický zvuk, což se projevuje hlavně při skládání nových věcí na chystané třetí cédéčko.


The Chancers patří mezi ska špičku české scény a jako jediná z českých ska kapel ctí tradici anglického 2Tone. Z koncertní historie The Chancers na svých www stránkách vybírají předskakování na prvním pražském koncertu anglické 2Tone legendy The Selecter, společné turné s baskickými hvězdami Skunk a pozvání k vystoupení na největším východoevropském hudebním festivalu Sziget v Maďarsku, kde Chancers v hlavním čase na druhém pódiu roztancovali několikatisícový dav. Dalšími spoluvystupujícími byli Spunge (UK), The Hotknives (UK), Zen Baseball Bat (UK), Rude Rich and the Highnotes (H), Los Pasajeros (Venezuela), Panteon Rococo (Mexiko), The Exploited (UK) a spousta dalších.


První album The Chancers „Rudeboy Polka“ vydané v roce 2001 na vlastním labelu se dočkalo pozitivních recenzí v hudebních časopisech i ska fanzinech jak v Čechách, tak v zahraničí. O rok později vydali u příležitosti evropského turné pětipísňový singl Teach The Rich. V září 2003 vydali očekávané druhé album Friendly Fire. V nejbližší době  mají The Chancers naplánované turné o čtyřech koncertech v Čechách, které bude pokračovat v Německu s britskými The Big, kteří patří mezi nejlepší současné britské kapely čerpající ze žánru ska. Mezitím připravují materiál na své třetí album. Singl Away From The Flock je první vlaštovkou.


„Doufáme, že se do studia dostaneme v létě. Nového materiálu máme už skoro na celé album, možná ještě pár písniček přidáme,“ řekl Simon Ondřejovi Lukešovi v rozhovoru.


Složení: Simon Ruffskank – zpěv, Stephen Elder- zpěv, banjo, Marco McKee - kytara/zpěv, Milan Srba - alt sax, Honza Vedral - tenor sax, Pavel Homer – klávesy, BigB – basa, Vagi – bicí


www.chancers.cz