Dnes je 24. 09. 2024
svátek má Jaromír

První ročník Českolipských dní bydlení

Archiv

První den proběhla řada přednášek na téma znalecké posudky. Byl prezentován stavební systém Velox ředitelem společnosti p. Kunovjánkem, na závěr se probírala problematika pojištění nemovitostí. Předposlední červnový pátek byla velice zajímavá přednáška ing. Pilské zástupkyně Katastrálního úřadu, která objasnila nejčastější chyby kupních smluv, na projekční obrazovce názorně předvedla jak a kde na internetu hledat potřebné údaje.


Neméně zajímavá byla přednáška vedoucí stav. odboru Měst. Úřadu v České Lípě p. M. Váchové která objasnila náležitosti, které jsou nutné ke stavebnímu řízení. Na závěr dne byla krátká přednáška z oblasti pojištění nemovitostí.


Zeptali jsem se hlavních organizátorů, zástupců RK CIREA, co je vedlo k realizaci dnů bydlení a zda budou pořádat další podobné akce.


Miloslav Císař: „Předně chci poděkovat všem, kteří se na úspěchu této akce jakýmkoliv způsobem podíleli a trávili s námi svůj volný čas, aby mohli nezištně předat řadu odborných znalostí. Jednalo se o první ročník a ne vše proběhlo plně dle našich představ. Příště musíme lépe zvolit termín. Jeví se, že bude ideální pořádat akci jako dvoudenní. Pro přednášky bude potřeba oddělit místnost, a na příští ročník přizveme ještě další instituce, které mají co do činění s trhem nemovitostí. Jinak jsem názoru, že se jednalo o povedenou akci a až na výše uvedené nedostatky není potřeba změn.“


Jaromíra Císařová: „Do budoucna bychom byli rádi, kdyby se Českolipské dny bydleni staly součástí realitního trhu na našem okrese. Z našeho hlediska se akce dá považovat za velice povedenou, naše úvěrářka Lucie předvedla přímo na těchto dnech řadu nemovitostí, které si našly své spokojené kupující. S touto akcí, možná s drobnými změnami, budeme jistě pokračovat. Za velký přínos považuji moment, kdy přednášky plynule přešly do diskusních kroužku, při nichž účastníci měli možnost a kladli otázky, na které dostali fundované odpovědi.“