Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Renesance na Lemberku

Archiv

Jak samotný název koncertu napovídá, zazní při něm především hudba z renesančního období. Zazní písně, ale také instrumentální skladby, které vycházejí ze skladeb tanečních nebo vokálních forem své doby. Během koncertu se představí přední česká komorní pěvkyně Jarmila Chaloupková, která získala řadu prestižních ocenění. Vystoupí také světový loutnista Brian Wright, který působí jako lektor na Mezinárodní škole staré hudby ve Valticích. Celým pořadem bude provázet Soubor Ambrosie, který se převážně věnuje instrumentální hudbě období renesance.


Koncert je zahájením 9. ročníku Mezinárodního festivalu komorní hudby. Tento festival pořádá Sdružení přátel školy v Jablonci nad Nisou a jeho uměleckou ředitelkou je fléstnistka Bohumila Nitschová. Letošní ročník festivalu se koná pod záštitou předsedy Senátu MUDr. Přemysla Sobotky, starostky města Jablonné v Podještědí Vlasty Dozorcové a starosty města Jablonec nad Nisou RNDr. Jiřího Čeřovského.


Další koncerty již proběhnou v Jablonci nad Nisou v kostele Povýšení svatého Kříže. Pro účastníky kocertu, kteří si zakoupí vstupenku, se uskuteční v 17.30 hodin prohlídka zámeckých interiérů zdarma.