Dnes je 28. 09. 2024
svátek má Václav,Den české státnosti

Sál bude do měsíce pod střechou

Archiv

Rekonstrukce a dostavba ZŠ U Lesa byla zahájena před pěti lety a probíhá po etapách. Až doposud bylo v ZŠ prostavěno 80 milionů 678 tisíc, z toho státní účelové dotace činily 62 miliony 750 tisíc korun a zbytek hradilo město. Na letošní etapu získali Novoborští v závěru loňského roku 15 milionů korun ze státního rozpočtu.  Největší objem prací představuje v tomto roce právě víceúčelový sál projektovaný ateliérem  HBV Česká Lípa. Bezbariérový sál  pro 120 až 130 lidí bude vypadat jako posluchárna se stupňovitými řadami lavic. Budou po dvou pevně spojené, se sklápěcími pracovními plochami i sedadly. Sál bude plnit funkci univerzálního prostoru nejen pro vyučovací hodiny, ale také pro různé kulturní a společenské akce.
Kontrolní den potvrdil, že dodavatel, Regionální stavební Liberec, postupuje podle stanoveného harmonogramu. Sál by měl být zastřešený do konce prázdnin a poté začnou instalatérské a elektrikářské práce v interiéru. „Sál je propojený se školním pavilonem, takže odtud budou navazovat rozvody elektřiny, topení i rozvody pro zdravotní techniku,“ podotýká Milan Geby. „Do konce října, kdy má být stavba dokončena, musejí být upravené povrchy a měly by být namontované také sedačky.“



Souběžně s víceúčelovým sálem se buduje od základu nová přístupová komunikace vedoucí k zadnímu traktu základní školy a poté bude postavený chodník mezi sportovištěm a hlavní školní budovou.