Dnes je 25. 09. 2024
svátek má Zlata

Setkání starostek a místostarostek

Archiv

Na programu se mimo jiné objevila otázka přípravy komunálních projektů. Na toto téma promluvil Tomáš Kafka, ředitel Agentury regionálního rozvoje Liberec. Přítomné seznámil s jednotlivými fázemi přípravy projektů. Za jeden z nejdůležitějších bodů přípravy označil vhodné zvolení projektu pro danou obec, jeho ekonomickou proveditelnost či organizační zajištění. Upozornil také na možnost získání dotací z evropských strukturálních fondů.


Dalším z bodů jednání byl nový zákon o zaměstnanosti ve vztahu k obcím, míra nezaměstnanosti, nástroje aktivní politiky zaměstnanosti či široké spektrum rekvalifikačních kursů pro nezaměstnané. Tohoto tématu se ujal Mgr. Bořivoj Pavlas, ředitel Úřadu práce Česká Lípa.


V neposlední řadě vystoupil také ředitel Územního střediska záchranné služby Liberec MUDr. Zdeněk Kubr. Upozornil, že subjekt záchranné služby jako jediný v rámci Libereckého kraje vykonává neodkladnou přednemocniční péči. Aktuálním bodem bylo také financování záchranné služby či personální naplnění.