Dnes je 25. 09. 2024
svátek má Zlata

Soutěž o deset vstupenek na Reggae Ethnic Session

Archiv

Multietnický festival REGGAE ETHNIC SESSION vznikl v roce 1999 jako regionální akce. Během pětileté existence se postupně stal největší akcí tohoto typu v České republice, a to i s mezinárodním přesahem.


Dramaturgie se zaměřuje na profesionální interprety z celého světa. Program je doplňován špičkovými českými profesionálními i neprofesionálními umělci a skupinami. Veškeré dění na domácí reggae a etno scéně organizátoři celoročně monitorují a na základě získaných zkušeností pečlivě sestavují program festivalu.


V rámci festivalu probíhají workshopy pod vedením profesionálních lektorů se zaměřením na hru na africké bubny. Samozřejmostí je i výuka tanců, ARTkino, divadlo atd.


Ověřeným dlouhodobým přínosem festivalu je propagace tzv. okrajových žánrů hudby, které lze obecně zahrnout pod název world music. Dalším nepřehlédnutelným plusem je i vědomé boření mentálních hranic mezi jednotlivými kulturami a osvětová činnost v této oblasti.


Vzhledem k místu konání festivalu v severních Čechách poblíž hranic má díky návštěvníkům z Polska a Německa tato aktivita i mezinárodní rozměr. Díky podmínkám (tři dny pod širým nebem) jsou hlavní cílovou skupinou návštěvníků lidé ve věku 18 - 35 let. Ostatní věkové skupiny jsou též přítomny, nikoli však v masovém měřítku.


info: www.reggaefestival.cz


Zde najdete program letošního ročníku: http://www.reggaefestival.cz/a/program.shtml


A teď již k soutěži. Zodpovězte následující tři otázky a odpovědi zašlete na barta@i-noviny.cz.


Tuto neděli v poledne vylosujeme deset šťastných a dohodneme se s nimi na předání lístků.


1. Z jakého státu pochází páteční hlavní hvězda - skupina Caňaman?


2. Jak se jmenují festivalové peníze?


3. Z jaké země je sobotní hlavní hvězda Macka B?